Hány évesen tanácsos egy csikót/lovat betörni?
Maradjunk a 3 évnél.;D
Igazából 2 évesen el lehet kezdeni,de nem ajánlom.Jobb,ha a ló fejlődik még egy kicsit.Várjatok még egy évet,tapasztalat.
Először is, nem betörni, hanem belovagolni. Másodszor: ha ezt meg kell kérdezned, akkor KÖNYÖRGÖM alkalmazzatok valakit belovaglásra, ne magatok csináljátok.
Az, hogy nagyon veszélyes a dilettáns gazdikra nézve az ilyesmi, az engem mondjuk nem érdkeel, privát probléma, ha valaki ilyen hülye. Csak a lovat sajnálom. Negy egy négyévest láttam én már pelhamben járni, mert a kedves gazdája nem volt hivatásos belovagló, és úgy gondolta, hogy nagy legény, aztán az lett az eredménye, hogy egy évünkbe telt, mire rehabilitálni tudtul szegény párát...
jaj ne okoskodj, a lovakat, kb 300 éve "Be törik" nem be lovagolják.
És a lónak SOKKAL DE SOKKAL jobb ha a saját gazdija, töri be, akit már születése óta ismer, nem egy vad idegen, gyászhuszár.. most komolyan.
Ez is csak egy dogma. Teljesen fajta,- és egyedfüggő, hogy mikor javasolt. Vannak olyan fajták, egyedek, ezen belül nemek, melyeket javasolt négy évesen elkezdeni nyereg alá tenni. Másokat már két évesen bátran munkába lehet tenni.
Már ebből is látszik, hogy milyen nagy szakértelmet igénylő dologról van szó, nem ajánlatos ezt szakértő felügyelete nélkül végezni.
De ha mégis mindenképpen a gazda maga akarja belolvagolni az állatot, és elhangzott itt egy argumentum, hogy ő ismeri a remontát a legjobban, akkor azt kell mondanom, hogy majd a remonta mutatja, mikor mire kész. Ráerőltetni semmit sem szabad!
Köszönöm a válaszokat!
Meg azt is, hogy cseszegettek! Én szerintem normálisan kérdeztem meg valamit mert kíváncsi voltam a véleményetekre! A gazdája dönti el! Nem az én lovam! Csak kérdeztem! Nem egy lovat lovagolt már be! Én voltam az aki kíváncsi volt rá,hogy máshol ki mikor hogyan csinálja! De bocs a kérdést... hihetetlen,hogy ebből ekkora nagy dolgot kell csinálni! Köszönöm azoknak akik normálisan a kérdésre válaszoltak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!