Mit gondoltok az akhal-tekini fajtarol?
hat mi ugy nem is vennenk lovat. Minekunk heti egy-ket 2 oras lovaglasra igazan nem kellene lo. Az elozo lovunkat szerbiabol hoztuk, es vele naponta lovagoltunk. A mostani lovunknal is ez lenne a sztitu,napi 2-3 ora lovaglas, vagta szakaszokkal, lepes szakaszokkal, es ugetesi szakaszokkal. Persze akadalyok atugrasaval (termeszeteset is), sot logikai feladatokban is gondolkodtunk.
Es tenyleg nem kell patkolni? Emelett a patajat apolni kell patazsirral? (Tudom, hogy hogyan kell megpucolni, de hogy ha nem kell patko a labara milyen plusz gondozas kell neki? Vagy nem is kell?)
Az egyed és a talajtípus dönti el, kell-e rá patkó, nyáron, ha azt látod, szárad a patája, akkor le kell kenni zsírral, illetve érdemes körmölés után is. Ha ugratsz vele, akkor mellsőre érdemes patkolni ugyanúgy.
Mellesleg nem az edzés ideje dönti el, hogy az jó-e a lónak, hanem, hogy mennyire gondosan van felépítve az edzése, vagy mennyire nem. A cél nem a lófárasztás, mert idővel kiölöd vele a menőkedvét, mindenét - a cél az átmozgatás, áthajlítás, ellazítás, hogy minden irányból átmozgasd (vízszintesen előre-hátra, jobbra-balra, és függőlegesen is), illetve, hogy ezt időnként tereplovaglásokkal tarkítsd mindenképp, ami egyfajta regeneráció lehet neki. :)
Az a baj ezekkel a túltenyésztett fajtákkal, hogy örülten kényesek. Sokkal könnyebben sérülnek.
Amúgy szerintem meseszépek, de nekem sem kéne, nem szeretem ha egy ló nagyon ugrál, nem élvezhető a lovaglás vele, minden pillanat feszültség. De nagyon-nagyon-nagyon szépek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!