Mit gondoltok az akhal-tekini fajtarol?
Szia!
Az akhal teke jellemzően pörgős, robbanékony, ideges természetű ló, ahogy a többiek írták, elég "agyas" tud lenni. Ezzel szemben nagyon kitartó, szívós, gyors, kiváló az ugróképessége, és akár díjlovaglásban is eredményes tud lenni. Türkmenisztánban külön galoppversenyeket tartanak nekik. Egyszóval rettentő sokoldalú sportló, de itt nyugaton éppen a külleme miatt nem ismerik el, a hosszú háta, nem túl tetszetős szarvasnyaka, meg a gyakran gyakran nehéz természete miatt. Kisgyerek mellé nem túl ideális, esetleg felügyelettel, de ha te tényleg tapasztalt lovas vagy, akkor sok szerencsét :) Egyébként Ópusztaszeren van egy akhal ménes, az ő honlapjukon sok infó van a fajtáról, meg gyakran vannak eladó lovaik is.
koszi, amugy a lanyom 15 eves es akkor kezdte a lovaglast, mint en. Gondolgodtam mar egy ideje(egy eve), hogy legyen-e lovunk es milyen. Mara biztos vagyok benne, hogy nem sokara vesszunk egyet. Tudom nem fajta alapjan kell itelni, de mi az akhalban gondolkodtunk, mert mindkettonknek tetszetos. Regen is volt lovunk, de elpusztult. Most ujbol lesz lovunk. A mi hazankhuz Opusztaszer van legkozelebb. Koszi valaszod fontos volt szamomra.
Esetleg meg valami amit tudnom kell rola? Vannak hatranyai, hogy keleten tenyesztettek ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!