Fél éve lovagolok, de nincs semmilyen saját felszerelésem. Ti mit vennétek először?
A kobak a legfontosabb!Biztonságot ad,ha véletlenül leesnél...én inkább veszek egy kobakot ahelyett,hogy a kórházban a műtétet fizessék a szüleim.
A lovaglónadrág lovaglásra a legkényelmesebb,mivel jobban tapad a nyereghez mint egy farmer,viszont egész nem sétálni benne,gáz.
Én annak idején lovaglócipőt vettem+chapset. Könnyebb felvenni mint a csizmát,kényelmesebb is.Ha nem akartok + pézt a cipőre költeni jó egy utcai fekete cipő is chap-sal.Ha nincs nálam a cipő én úgy szoktam lovagolni.
Nekem van saját lovaspólóm is,ami csak arra van,hogy lovagoljak,ezt a pólót mi direkt erre vettük,de kinevezhetsz e ruháid közül is egyet.
Kesztyű: Fontos,ha terepre mész!Én már jártam úgy,hogy egy hatalmas seb volt a kezemen terep után,mert kidörzsölte a szár.Érdemes venni.
Miután már fél éve rendszeresen jártam lovagolni,én legelsőnek egy használt lovagló gatyát és egy szintén használt kobakot vettem . saját pénzemből, összesen 5000ft-ért volt oszt. társamtól. Aztán karácsonyra (akkor már egy éve lovagoltam) azt kértem szüleimtől h menjünk el a decatlonba, addigra össze gyűjtöttem kb. 10000ft-ot és a többit ők kipótolták nekem. Akkor vettünk egy komolyabb kobakot és egy jobb féle lovagló nacit + egy gumi lovagló cipőt. Utána (amikor már másfél éve lovagoltam) az internetről rendeltem egy lábszár védőt,végül egy kisebb lovas boltban beszereztem egy pálcát, kesztyűt pucoló cuccokat és egy kötőféket vezető szárral.
De nekem a szüleim addig nem is vettek semmit amíg nem voltak benne biztosak h ez az amit akarok és nem fogom pár év után abba hagyni.
Ha most te a saját zseb pénzedet lovagló cuccokra költöd, akkor látni fogják h te tényleg hosszútávon akarod ezt csinálni és nem csak fellángolás ez az egész lovaglosdi és akkor segíteni fognak ha kéred ha nem. .:)
Elsőnek nadrágot és lovaglócipőt vegyél. A Decathlonban mindez kijön egy 20-asból, még kevesebből is. Ne higgy azoknak, akik szidják a Decathlont, nagyon is jó minőségű cuccok azok, hobbilovagláshoz egyenesen tökéletesek.
Egy jó nadrág és egy jó cipő sokat segít, jobb lesz az ülésed, jobban el is fogsz tudni lazulni. A legolcsóbbat megveheted, nem kell bőrbetétes nadrág. Cipőből is jó a legolcsóbb gumi: ez erős és tartós, legfeljebb annyi a hátránya, hogy nem igazán szellőzik, de úgysem egész nap viseled, 1 órát meg kibírsz benne.
Elsőnek én is a kobakot akartam írni, de aztán olvastam, hogy azt kapsz a lovardában, így inkább a nadrágra + cipőre szavazok.
Szerintem elsőre nadrág+chaps. Nadrág jó a decathlonos, 5000 körül, az is elég sokat kibír, chaps-et inkább lovasboltból, de ne a legolcsóbbat.. Érdemes rászánni egy 10-est, akkor hosszú ideig fog szolgálni. Egy darabig még kibírod a lovardai kobakokkal, aztán vehetsz egy jobbat, 10-12 körül, ebből megint jó a decathlonos. Aztán idővel egy lovaglócipőt érdemes még, szintén 10e körül.
Elsőre szerintem a nadrág+chaps az ami a leginkább növelni bírja a lovaglás élményét.
Én kobakot, nadrágot és lábszárvédőt vennék elsőre.
Én nem igazán tudnám felvenni más után a kobakot, és a sajátomat se igazán szoktam ajánlgatni senkinek. Ezenkívül kitudja hányszor és hogyan estek már benne, lehet hogyha te leesel semmit sem fog védeni.
Nadrágot és lábszárvédőt egyértelműen a kényelem miatt. Sokkal jobban lehet benne lovagolni mint akármibe. Sima keménytalpú cipő is jó a lábszárvédőhöz. Jól kell kiválasztani. Nekem az 2500 Ft-ba került.
Kötőféket, vezetőszárat, puculó eszközöket szerintem teljesen felesleges venned. Van a lovardának saját, ráadásul illik minden lóra saját kötőféknek is lennie.
Húú, köszönöm a sok-sok választ és tanácsot! :)
Nőni már nemigen fogok, 18 vagyok. :)
Akkor azt hiszem, hogy beszerzek egy nadrágot és egy lábszárvédőt első körben. :)
Decathlon sajnos nincs a közelben, de akkor lehet, hogy várok addig, amíg nagymamámhoz megyünk, mert Miskolc közelében lakik, ott pedig van.
Köszi még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!