Hol könnyebb, biztonságosan vágtázni tanulni? Terepen vagy futószáron, esetleg bent szabadon?
Ki vagy Te 10-s válaszoló? :) először azt hittem én írtam de nem...:)
Bár ha belegondolok az én első vágtámra..úristeeeen :)
Tattiban kb.,13 évesen történt,még megboldogult Józsi bácsi volt az "oktató" .Akkor még a jó öreg Bájos volt a futószáras ló a maga 26 évével.A lovak(amire emlékszem még) Apacs,Borcsa,Gábor diák,Bendegúz,Csatár,Kalifa 2(a kedvenc),Reményem,Bóni,Regula,Zivatar,Vándor..de talán ő később csatlakozott.
Akkoriban nem volt szokás időpontot foglalni,ahogy érkeztél úgy puffantál a lóra.Akik nézelődtek,felültek a tribünre és kritizálták a lovaglókat,senki nem maradt ki a szórásból.Anno még homokos volt a pálya,semmi extra nem volt benne.Na,mi megyünk körbe-körbe,néhe egy egy átlóválás,meg kengyel nélküli tanügetés,Kalifán ez egyenlő volt a heréléssel fiúknál,csajoknál nem volt anatómiai balesetveszély,de akkor is kemény volt végig ülni..szerencsére aznap Apacson ültem,így úgy éreztem,na ma lesz a napja hogy megtanulok vágtázni..mikor Józsi bá elkiabálta magát,hogy "aki nem vágtázik forduljon be!"az összes olyan automata ló befordult akin nem ült határozott lovas,köztük Apacsom is,nem is egyszer.Valahogy már nem emlékszem,kikeveredtünk a járásra és beugrott vágtába,szerintem ment a többi után,egy kört bírtunk együtt menni,aztán egy négylábas stoppal letett magáról.:)
Ezt még kétszer eljátszotta,nem volt olyan részem ami nem volt homokos,még a számba is került.Hahaha.Sosem vágtáztam futószáron,valahogy jobbnak éreztem így.Hát talán ha ott kezdem el,megkíméltem volna magam 3 hempergéstől.No de legalább a többieknek jó kis móka volt.Jah és akkor nem volt kötelező a kobak sem,mondhatni megúsztam agyrázkódás nélkül.Bocs az off-ért de ezek kis aranyos emlékek.:)
Én már egy háromnegyed éve lovagoltam hetente 1x, amikor végre vágtázhattam, egy öregebb megbízható és lassabb lovon pályán, futószár nélkül, mivel irányítani már tudtam, és volt ülés biztonságom, nagyon élveztem és jól is ment
természetesen kengyel nélkül csináltam először és így nem is pattogtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!