Hol könnyebb, biztonságosan vágtázni tanulni? Terepen vagy futószáron, esetleg bent szabadon?
Ahol én kezdtem lovarda ott pályán kis körön kellett volna vágtázni először... Akárhogy próbáltam a ló nem ugrott be, ott is hagytam a helyet.
Ahova most járok ott futószáron próbáltam 2 vágtaugrás aztán megelégelte a ló és bedilizett, amikor újra be akartuk ugratni ledobott. Ezután hanyagoltuk a dolgot, nem erőltettük. Az volt, hogy majd máskor az edzőm lóra ül és a pályán együtt megyünk és majd vezeti az enyémet is nekem csak az ülésre kell majd koncentrálni. Ebből se lett semmi. Autodidakta módon tanultam meg a vágtát. Pályán osztálylovaglásba lemaradtunk és a lovam úgy gondolta vágtába gyorsabban behozza a lemaradást, mint ügetésbe és beugrott, amikor rájöttem milyen jó akkor egyre többet beugrasztottam és a pályán mentünk. Rá nem sokára jött a terepen való hosszú igazi vágta.
Hát nem tudom engem Bent szabadon vágtáztattak először és nekem jól ment ( ovastáborba tanultam), de egy másik táborozó viszont még épp hpgy rajta maradt a lovon ( majdnem le esett)
nem tom hasznos volt e a válaszom remélem segítettem.
( Míra.4)
Ja és azért is nem jó terepen mert akkor elvágtázhat a ló és abban az esetben azt szokták mondani hogy essünk le.
Előzző vagyok.
( Míra.4 )
Futószáron. Milyen lovarda az ahol egy kezdőt kivisznek terepre és vágtázni se tud, hátha majd ott megtanul???
Legbiztonságosabb futószáron és jó lovardákban lesevesznek addig futószárról amíg nem tudod mind a három jármódban megülni szépen a lovat.
Baleset veszélyes terepen és lovardán belül(futószár nélkül) azért gondoljunk már bele, hogy rajtunk kívül mások is lovagolnak a páján(és terepen is), én már láttam ilyes fajta oktatást ahol az "edző" osztályba tanította vágtázni a lovast, aminek az lett a vége hogy össze vissza rongyolt vele a ló mivel nem tudta kontrolálni és irányítás alatt tartani a lovat.
Lovaglásál több szempontot kell nézni ; lovat, magunkat, másokat
Vigyázni kell a körülöttünk lovaglókra is, mert egy kezdő vágtázó próbálkodásából baleset is történhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!