Elkezdhetem? Vagy még ne?
Képzel, előző pénteken kezdtem, és egy hétvége alatt megtanítottam! Amúgy nagyon könnyű!
így kell (vagy legalábbis én így csináltam) :
1. Ehhez először is az kell, hogy már könnyen adja a lábát.
2. Direkt NE a vállánál kezd végigsimítani, mint a mikor felveszed egyszerűen a lábát, hanem a TÉRDÉNÉL kezd! (A térdhajlatában! simizd/kopogtasd a lábát)
3. Vedd fel a lábát!
4. Húzd ki előre a lábát, (kb. úgy fog kinézni, mint amikor Te magasba emeled a térded előre) És közben ezt ismételgesd:'Fel'.
5. Óvatosan engedd el!
6. Hagyjad, hogy letegye.
7. Ezután adj neki valamilyen jutalom falatot!
8. Ezt gyakorold vele, (mindig 'húzd' előre a lábát, míg magától nem csinálja!) egy idő után már mikor hozzáérsz a térdéhez, automatikusan fel fogja emelni előre!
9. MINDIG mond neki a parancsszót: FEL!! És MINDIG adj neki jutalom falatot!
10. Mikor csak simán fel akarod venni a lábát, mindig a vállától simítsd, NE a térdétől, mert akkor arra azt tanulta, hogy előre nyújtsa, és nem Neked!
11. Szóval mikor csak simán fel akarod venni a patáját, MINDIG mond, hogy 'patát', vagy 'lábat', és a VÁLLÁTÓL simítsd. Így nem fog megzavarodni!
Végeredmény:
1. Ha a vállától simítod, és azt mondod neki, hogy 'patát' vagy 'lábat' (patakaparásnál) akkor Neked fogja nyújtani
2. Ha a térdhajlatánál megérinted, és azt mondod: 'fel' akkor előre fogja nyújtani!
Sok szerencsét, ha ezt megpróbálod és köszi a válaszokat, majd még gyakorlom vele!
Az álljt én pálcával tanítottam meg neki. Amikor sétáltunk, és hirtelen megálltam, nem lelassítottam és úgy, hanem bestoppoltam, a pálcával pedig "lezártam" az Ő útját, a szügye elé helyeztem. Én nem mondtam parancsszót, de te ha ezzel szeretnéd megtanítani akkor amit leírtam azzal szinkronban mondhatod.
Ha nem áll meg és tovább akar menni akkor finoman elkezded a pálcával ütögetni a szügyét hogy hahó, én megálltam...
Nekünk bevált :) Most már pálca sem kell, ahogy megállok Ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!