Ha veszek egy lovat és új helyre szállítom, akkor mennyi időbe telhet mire megszokja az új helyét és elkezdhetem lovagolni?
Hetekbe kerül, amíg otthon érzi magát, de jó nagy hülyeséget csinálsz, ha nem kezded el azonnal lovagolni. Jól lepihenteted, aztán majd nézhetsz, mit csinál, amikor újra rá akarsz ülni.
Akárhányszor vettem lovat, azokra legkésőbb másnap felültem. Pontosan akkor fogja jobban megismerni a helyét, ha nem a boxból nézelődik. Én mindig lelovagolom őket karámban, aztán sétálok egyet levezetésként az istálló, karámok körül, néha akár az erdőt megkerülöm velük rögtön az első nap. Jobb a pacinak, ha szétnézhet, hová is került.
Ezek szerint azokat a lovakat, akiket versenyekre visznek, azokat is el kéne vinni hetekkel előtte, ugye??
Nincs a ló bántva, csak teljesen normálisan kezelve és hagyjuk, hogy szétnézzen. Nem egyötvenet kell vele ugrani, de igenis ki kell vinni lovagolni, mozogni, a lónak ugyanis az is biztonságot jelent, hogy foglalkoznak vele, lovagolnak rajta.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a ló idegen helyen való lovaglása egyenlő a pókfóbiás példáddal? Nem bántod, olyamit csinálsz vele, amit tud, amit ismer. Közben szétnézhet.
Tudod van nálunk jó pár ló, teljesen jó idegrendszerű, együttműködő lovak, nem ilyenek lennének, ha igaz lenne, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!