Miért lehet, hogy a western nyeregbe nem érzem rendesen a lovat?
Figyelt kérdés
Tehát amikor abban ülök, max a sarkammal érném el a ló oldalát, nem simul úgy oda a lábam a lóhoz, mint az Angolba.
Egyébként a kengyelhossz megfelelő és kicsi sem vagyok, 180 cm.
2012. szept. 4. 13:21
1/10 anonim válasza:
Valószínűleg azért mert megszoktad az angolt, ha mostantól csak westernben lovagolnál egy idő után az angol lenne fura. :)
2/10 anonim válasza:
Érdekes amit írsz, mert általában a Westernt mondják a nők kényelmesebbnek és komfortosabbnak.
Valószínüleg, amit az első írt.
3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kényelmes a western nyereg, de egyszerűen úgy érzem, hogy egy ringatózó fotelban ülök, nem azt, hogy egy nyeregben és egy ló mozog alattam akit irányítanom kellene. :)
2012. szept. 4. 15:54
4/10 anonim válasza:
Most értettem meg, szóval jobban kontrollálod a lovat az angolban?
5/10 x) válasza:
Nem feltétlenül a változás a baj, a western nyereg kicsit máshogy ültet, általában merevebbek, vastagabbak is mint az angol nyergek így érthető hogy kevésbé érzed a lovat. De mondjuk aki eddig westernben lovagolt annak fel sem tűnne hogy nem érzi a lovat, szóval te is megszokod majd.
6/10 anonim válasza:
Szerintem ez azért van mert ugye angol lovaglásnál az alsó lábszárad rendesen odazárod a ló oldalához, míg westernben kissé előrébb nyújtott lábakkal lovagolsz, hosszú kengyellel.
7/10 A kérdező kommentje:
Így van,nem tudom megfelelően kontrollálni a lovat, olyan mintha nem is lovon ülnék. :) Hogy szokhatnám meg? Vagy edző nélkül inkább sehogy?
2012. szept. 4. 20:24
8/10 anonim válasza:
Úgy szokhatod meg, ha minél többet lovagolsz western nyeregben. De azt ne feledd, hogy western nyeregben ülni, és westernlovagolni megint két külön dolog. :-)
Ha ebben a stílusban lovagolni is szeretnél tanulni akkor edzővel mindenképp, de ha csak a nyereggel akarsz megbarátkozni akkor ülj benne minél többet.
9/10 anonim válasza:
Western nyeregben kicsit mások a segítségadások is, ahogy írták más benne ülni és más a lovaglási stílus. Igazából akkor tudnál igazán ráérezni erre a dologra, ha ár alkalommal egy pöccre belovagolt wescolóval mennél és a wescos segítségeket adnád. Át lehet szokni, idő és gyakorlás kérdése.
10/10 anonim válasza:
Mert tényleg nem lehet vele érezni a lovat. Nagy b@szott sz@r az egész. Van egy 5-10 cm vastag nyeregalátét aztán arra ez az amúgy vastag báránybundás nyereg. Háát igen...nem lehet vele érezni a lovat egy cseppet sem. Nem beszélve róla, hogy nem is kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!