Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy lehetne kezelni ilyenkor?

Hogy lehetne kezelni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Ha edzésen egyszer vágtáztunk, utána már csak vágtázni akar. Hiába nem tépem, hanem testsúllyal venném fel, nem igazán lehet, ráadásul néha rossz lábra is ugrik be, főleg amikor ilyen ideges. Van hogy nagyon szépen dolgozik, de néha egyszerűen bekattan.

Hajlítgani ilyenkor képtelenség, folyamatosan tolja ki a fenekét, holott külső csizmával lezárom. (ha nagyon bedurvul, az elejét is emelgeti)

Rendszeresen van lovagolva, egyébként meg egy agyontelivérezett félvér.

Fog ez valamikor változni?

2012. aug. 28. 09:10
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Ha edzésen vagy, akkor valószínűleg van edződ is. Szerintem pont ott akkor kérdezd meg tőle, hogy mit csinálj és ne utólag ismeretlenektől. Neki tudnia kell segíteni a korrekcióban.
2012. aug. 28. 10:02
 2/7 anonim ***** válasza:
nálunk is ez a baj. Csak nekem telivérem van. Mondjuk ő még 2 éve a versenypályán futott, szóvaal... De nekem iylenkor csak azt mondja edzőm, hogy "Vedd fel!" "Vedd már fel!" . De mást nem mond. Kérdezem mit csináljak, erre csak annyit mond: "Ne hagyd gurulni, és vedd fel ha rohanni akar!" Hát kösz a semmit!
2012. aug. 28. 11:52
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem telivérem van, és amikor kicsi volt, ő is ezt csinálta. A legelején nálunk úgy működött, hogy bemelegítés után futószár, és ott kiadta a gőzt, és lehetett vele dolgozni. Ez az első időkben volt hogy fél óra vágtát jelentet (persze nem hajtottam), de az idő múlásával már nem volt erre szükség, lenyugodott, és most telivér létére, simán elmegy egyedül, 1,5-2 órás lépős terepekre is ha azt szeretném.
2012. aug. 28. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Forgasd be kis kőrre ha ilyen paraszt.Ha megállt egy pár métert léptesd hátra .Egyébként lovaglás előtt valóban lefutószárazhatnád. Mi is lovagoltunk át pályáról lehozott lovat,kb 2 hónapba telt még megtudtuk állítani egy helyben,nem is 4 lábra csak maga az a tény ,hogy álljon meg egy helyben,ne pörögjön az agya. Aztán sokat volt idomítva ,és mostanra már normálisan viselkedik.Sok futószár kell,vagy kérd meg az edződ ,hogy üljön fel rá. Ha tapasztalt lovas,akkor baj nem lehet belőle.
2012. aug. 28. 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Heti 6 nap megy napi 1-2 órát, úgyh kimozogja magát, egyébként meg karámban van.

Ha kiskörre veszem, akkor is ugyan úgy tolja kifele a farát, és nem tudom hajlítani.

Edzőm van, mondja is amit kell, csak kíváncsi vagyok más véleményére is, mert sajnos csak ritkán jutok el edzésre.

Tényleg nem állandóan csinálja, van amikor úgy dolgozik, mint az álom, csak pár havonta rájön egy ilyen roham, és akkor elég nehéz vele, nem mindig van ott az edzőm.

Terepre is járunk elég gyakran, szóval még csak azt se lehet mondani hogy be van zárva.

2012. aug. 28. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
az enyém is heti hat napot dolgozott keményen, és e mellett kellett futószárazni. Ha csak ritkán csinálja, akkor feszegeti a határokat. Ha rám hallgatsz, akkor ezt nagyon hamar az elején letöröd, mert később sokkal nehezebb lesz. Én sem szeretem a szárral irányítást, de pont azért nem, hogy szükség eseten hasson. Olyan nincs hogy nem tudod befordítani, akkor tessék a szárral dolgozni. Egyébként meg egy idő után majd elmúlik, és kitalál valami sokkal rosszabbat...:) 3. voltam
2012. aug. 28. 22:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, csak időnként jön elő nála, mondjuk egy kicsit elrontották, már majdnem egy éve dolgozok vele, eddig 2-3 alkalommal volt nagyon durva kiborulása...

kiskörre szépen befordul, csak nem rendesen megy, nem támaszkodik, és dugja ki a farát. A futószárat lehet hogy majd bevetem.

Terepen egyébként nagyon jó fej, nem szokott vele gond lenni. Szeret menni, az biztos, de könnyen felvehető.

Köszönöm az eddigiek segítségét, ha valaki tud még tanácsolni valamit, annak örülnék :)

2012. aug. 29. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!