Most kezdtem a gimnáziumot, és nem tudok beilleszkedni. Már kialakultak a "csoportok", és én senkire sem szeretnék ráakaszkodni. Hogy lehetne ezt a helyzetet kezelni? Mit tesznek ilyenkor azok az emberek, akik hasonló cipőben járnak?
Szerintem is úgy van ez, hogy az elején mindenki magába (vagy a klikkjébe) bújva méregeti a többieket. Később, hetek-hónapok alatt fokozatosan feloldódnak a görcsök, és kicsit simább lesz az osztályszerkezet, mert sokan helyet változtatnak a csoportok közt, stb. és a csoportok tagjai egymás felé is nyitnak.
Ez a kezdet szorongásokkal teli, hiszen ti is és a szituáció is idegen egy kicsit. De össze fogtok csiszolódni, kevésbé lesznek jellemzőek a klikkek, vagy te is végül odacsapódsz valakikhez.
Megoldódik.
Személy szerint a "jó a felsőd" című nyalást csak azért, hogy valaki észrevegyen, hatalmas ostobaságnak tartom. Átlátszó és primitív, csak ki fognak röhögni.
Sokkal jobbnak tartom a természetesebb szituációk megteremtését: kérj segítséget valakitől a tanuláshoz, aki nem ellenszenves, stb.
Szóval ne erőlködj, mert csak rosszabb lesz, légy laza és nyugodt, megoldódik a helyzet hamarosan. Én egy 39 fős osztályba jártam, ahol 2 fiú volt, a csajok pedig állatira klikkesedtek. De első félév végére megenyhült a légkör, és én is megtaláltam a helyme, pedig úgy kezdtem, mint te.
:)
25/L
Köszi mindenkinek:)
Azt hiszem, igazatok van, próbálkozom...
Köszi szépen :)
Vigasztaljon, hogy NEM VAGY EGYEDÜL :D
pont mintha a saját történetemet olvasnám. énmár valahogy beletörődtem :((
Segáz, nekem az egész 9. azzal telt, hogy alig-alig beszélgettem, a padtársammal voltam jóban. Aztán eljött a 10. és már lényegesen könnyebben kezdtem az évet, mint tavaly. Nem azt mondom, hogy én vagyok a legnépszerűbb(nem is akarok az lenni), de már nem félek odamenni valakihez.
Bírd ki, csak az első 1-2 hónap a nehéz, tapasztalat.
Ha ez megnyugtat, volt, hogy sírva jöttem haza, hasonló okok miatt. Szóval nem vagy/voltál egyedül.
15/l
Ez még a puhatolózás időszaka, nincs miért aggódnod.
-Nekem is bele telt pár napba, mire sikerült összeverekednem valakivel... (-42 éves férfi vagyok, - de én is voltam "jómadár"... :) )
Alul maradtam, - de előrébb jutottam a "rangsor" tisztázásának területén... :DDD
Korai még az aggodalmad!
Ha nagyon elviselhetetlen a helyzet, esetleg megpróbálhatod azt, hogy egy - szimpatikusabb embernek - megvillantod egy olyan tulajdonságodat, ami az erősséged, és más nem igen foglalkozik ilyesmivel az osztályban, - hátha el kezd érdeklődni a dolog iránt. Ez már nyit egy, a kommunikációra alkalmas csatornát mindenki felé, - mert nehogy azt hidd, hogy titok marad, amit mutattál...
Mire gondolsz? :)
Dobjam be, hogy japánul tanulok? :) Így érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!