Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Most kezdtem a gimnáziumot,...

Most kezdtem a gimnáziumot, és nem tudok beilleszkedni. Már kialakultak a "csoportok", és én senkire sem szeretnék ráakaszkodni. Hogy lehetne ezt a helyzetet kezelni? Mit tesznek ilyenkor azok az emberek, akik hasonló cipőben járnak?

Figyelt kérdés
Gimnazista lány vagyok, most kezdtem a középsulit. Gyakori helyzet: Nem tudok beilleszkedni. Az egyik oszttársam évfolyamtársam volt általánosban, és akkor nagyon jóban voltunk, de most ő a többiek után "lohol", és én nagyon nem érdeklem. A többiekkel nem tudok mit kezdeni, már kialakultak a "csoportok", "párok", és én egyedül vagyok. Olvastam itt válaszokat hasonló kérdésekre, írták, h próbáljak beszélgetni, pl dicsérjem meg, h "jó a fölsőd", stb. Ez nálam alapból megvan, de az ilyenek miatt nem h rám nem mosolyognak, inkább mérgesen néznek, h miért szólsz hozzájuk. Pedig én azt hittem, a kedvesség mindenkinek jólesik. Ha megpróbálok "hozzácsapódni" egy- egy csoporthoz, feleslegesnek érzem magam, olyan mintha rájuk akaszkodnék, és zavarnám őket, ezt pedig nem szeretném. Gondolkodom a magántanuláson, de nem tudnám megindokolni a kérvényt, úgyhogy azt hiszem, ez esélytelen. Pedig nagyon jó lenne, mert nagyon stresszelek az iskola miatt, de a problémáim elől hiába lenne egyszerűbb elfutni, később- gondolom- csak rosszabb lenne.
2010. szept. 20. 11:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha tényleg tanulsz japánul, akkor miért ne villanthatnál a tudományodból?

-Teszel egy-egy "elejtett" megjegyzést az idegen nyelven...

-Lesz, aki meg fogja kérdezni, hogy "Mit hablatyolsz?", - és amikor elmondod, akkor fog nézni, hogy nem is gondolta volna Rólad...

Ezután sokszor fognak viccből megkérdezni, hogy ezt meg ezt hogyan mondják japánul...

Innen már nem az a lényeg, hogy tudsz-e válaszolni a bugyuta kérdésekre, hanem az, hogy RENDSZERES beszélő viszony alakult ki Közted és olyan emberek között, akik addig szóba sem álltak Veled valamilyen okból.

Mindettől függetlenül, olyan ismerete(ke)t érdemes csak "megvillantani", ami létezik, - nem beégetni kell magadat...

2010. szept. 23. 09:18
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi, ez tök jó!!!

Egyébként, csak zárójelben, tényleg tanulok :)

Kösz mindenkinek :)

2010. szept. 23. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!