Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért csinálja?

Miért csinálja?

Figyelt kérdés
Addig eljutottam már, hogy a nyerget megszokta és magára engedi rakni. Ráülni is rátudok addig tűri. De mikor elkezdek mocorogni a nyeregbe elkezd bakolni meg hátsó lábaira állni. Hogyan szoktassam meg vele a dolgot??

2012. aug. 18. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:

egyedütl töröd be a lovat?

kell egy segítség is hozzá. neked a nyeregben semmit sem szabad addig csinálnod míg meg nem szokja, egy másik embernek addig nagyon óvatosan kell vezetnie, láb segítséget ne használj, sokszor dicsért meg...stb

de nem értem, ha ezt sem tudod, akkor hogy akarsz egy lovat betörni?

2012. aug. 18. 19:39
 2/4 x) ***** válasza:
Ja, tuti hogy értelmes dolog 0 hozzáértéssel lovat betörni... Az meg még jobban idegesít hogy ilyen fórumokon akarsz választ találni -.- nem internetről kell lovagolni tanulni. Persze rengeteg jó lovas van itt de így egyszerűen nem lehet. Keress egy tapasztalt lovast aki lovagolt már be csikót. Egyedül nem is lehet lovat belovagolni, eleve futószáron kéne kezdeni a lovas alatti munkát. Meg egyáltalán súlyt tenni rá. Minek akarsz csikót ha nem tudod mit kezdj vele? A vége az lesz hogy a rossz élmények miatt már a közelébe se lehet majd menni a nyereggel. Szerintem nem éri meg elb@szni egy lovat csak hogy elmondhasd egyedül lovagoltad be.
2012. aug. 18. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg valljuk be nem egy "életbiztosítás" így belovagolni egy lovat.... ne légy felelőtlen
2012. aug. 18. 19:59
 4/4 anonim ***** válasza:
78%
Az sem mindegy hány éves a ló,mert 3 évnél lejjebb nem érdemes/nem hasznos belovagolni.Egy csikónak meg kell tanulnia hordozni a súlyt,ez nem fog menni 10 perc alatt.Nem is értem miért akar mostanában mindenki nagyobbat szarni,mint amekkorát tud. Ha nem értek valamihez inkább nem csinálom,tekintve , hogy komoly kár is keletkezhet a lóban. Nem véletlen külön műfaj egy belovagló munkája.
2012. aug. 18. 20:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!