Hogyan növelhetném az állóképességemet lovagláshoz?
Figyelt kérdés
Mondhatni elég rendszeresen járok lovagolni, de mindig kifulladok... szuszogok, hamar elfáradok.
Miket lehetne csinálni, amitől jobb kondim lesz?
2012. aug. 12. 21:48
1/8 anonim válasza:
Futás, kerékpározás, kangoo-jumps.
2012. aug. 12. 22:06
2/8 anonim válasza:
A futás jó, csak okosan, óvatosan kell kezdeni, ne menjenek tönkre az ízületek. Az úszás is jó kiegészítő, meg a görkori, az egyensúlyérzékre is jó hatással van.
2012. aug. 12. 22:53
3/8 anonim válasza:
Nekem a futást ajánlották anno mikor versenyszintre akartam magam edzeni, de sajnos szét vannak az izületeim..:/
14/l
2012. aug. 13. 10:25
4/8 anonim válasza:
Ha van rajtad súlyfelesleg, add le. Ha nincs, akkor is táplálkozz egészségesebben: kevesebb gyorskaja, kenyér és tésztaféle, több zöldség, gyümölcs, hús. Lehetsz kicsit vérszegény is, ez is rontja az állóképességet. Ha ez a helyzet, egyél sok sovány vörös húst, spenótot, céklát, piros gyümölcsöket, piros gyümölcsleveket. Ülj lazán a lovon, van, hogy észre sem veszed, hogy feszes vagy, csak onnan, hogy nagyon hamar elfáradsz. Egyébként meg kocogás, úszás, sok séta.
2012. aug. 13. 11:04
5/8 anonim válasza:
Még többet lovagolni... :)
2012. aug. 13. 14:11
6/8 anonim válasza:
Futás. Nekem is ugyanez volt a gondom, az edzőm a futást javasolta. Nagyon utálok futni, ezért húztam - halasztottam, de egy nap azt mondtam, ez nem mehet így tovább, hogy 30 percet se bírok a ló hátán, futni kezdtem. Még mindig nem futok 30 percet egységesen le (kezdő edzéstervet szedtem le a netről, most tartok a 6 perces egyhuzamban futásnál), de már most is érzem a változást, legutóbb 45 percet mentünk, és ki sem fulladtam. A combom is erősödött valamennyit, szóval, ha az ízületeid bírják szerintem kezdj a futással, ingyen is van, semmi sem kell nagyon hozzá, haszna is van :D
2012. aug. 15. 11:53
7/8 anonim válasza:
Futás de mértékkel fokozatosan növeld a méterek számát.Szerencsére nekem nem volt ilyen gondom mivel atlétikásztam és ott futotuk nyáron rengeteget úsztam és még ma is anyummal ússzuk a 4 km távokat és szerintem ezek segítettek
Ja és amit mindenki sarkon járás ha rosszul tartanád a lábad nekem azért is jó mert ami a sarkamban van ín azt nyújtani kell mert elégé feszes vagy nem tudom az oktatóm szerint
2012. aug. 15. 12:28
8/8 anonim válasza:
Futás,Úszás,Görkori és Jégkori...Én ezek mellett egy 2 órás terep után se fulladok ki,sőt,még mennék még egyszer,de nem akarom a lovat túlhajszolni.Ezek a dolgok edzésben tartanak.
Ja ,és a táncot kifelejtettem meg a bicajozást is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!