Nem vagyok nehéz a lovagláshoz? (70kg)
Lány vagyok.
160-175 cm-es marmagasságú lovakon szoktam lovagolni.
Az edzőm megőrül tőlem, ha azt mondom: "szegény ló". Néha próbál kibújni a munka alól és mivel sajnálom, hogy engem kell cipelnie, hagyom magam.
Egyébként 180 cm vagyok, így a póni problémás lenne :)
Ha nem ütöd folyamatosan a ló hátát akkor nagyon nem vagy nehéz :)
Ne sajnáld sztem a lovat, csak kihasználja :P Nem hulye állatok.
Egy 50 kg-s lány is lehet "nehéz" a lónak, ha rosszul lovagol. Nem a súlyoddal ártasz a lónak, hanem azzal, ha rosszul lovagolsz. Ez meg, hogy sajnálod a lovat, egy oltári nagy hülyeség. Nem akarlak sértegetni, de gyorsan változtass a hozzáállásodon! Hagyod magad, mert 70 kg vagy... Vannak lovasok, akik annyira sután bánnak a lovakkal, hogy nem mernek még hozzáérni sem, nehogy ártsanak a lónak. Pedig pont ezzel ártanak! Hozzászoktatják a lovat ahhoz, hogy azt csináljon, amit akar, azzal meg tudhatod, hogy semmi jó nem sül ki.
Ha tényleg nem akarsz ártani a lónak, akkor lovagolj helyesen, legyen puha a kezed, használd helyesen a segítségeket, és légy nagyon határozott. A lónak egy un. "vezérkancát" kell látnia benned, akire számíthat, aki őt vezeti, és akiben megbízhat. Ahhoz pedig el kell nyerned a tiszteletét és a szeretetét. Az pedig úgy nem fog menni, ha "hagyod magad", és rossz szokásokra szoktatod. Gondolkozz el ezen!
Jah és NEM vagy kövér, hiszen 180 cm vagy! A ló meg erős, és ha rendesen lovagolsz, akkor nem ártasz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!