Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A kérdés összetett így lent...

A kérdés összetett így lent írom le (? )

Figyelt kérdés
Szóval én angol lovas vagyok, és a lovam is angol stílusban lett belovagolva. Igazából ez nem is jelent túl nagy hátrányt. Tökéletes talpasíjász vagyok és most szeretném a lovamat is bevonni. A baj csak az, hogy vágtában nem merem oda dobni a szárakat mert félek, hogy felbukik. Hogyan szoktathatnám hozzá a szár nélküli vágtához? Illetve, hogy felbukhat-e? Mert ismerek egy másik lovast aki ugyanúgy angol stílusú lovát vitte át lovasíjász lónak és a ló tökéletesnek bizonyult. De az enyémben nem vagyok biztos.

2012. aug. 3. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:
én rendszeresen elengedem a szárat és nem bukott még fel, mivel a ló nem vak, látja az utat
2012. aug. 3. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Rudakkal, cavalettivel, változatos tereppel lehet javítani a lépésbiztonságot. De nem szabadna felbuknia. Ne hagyd, hogy az elején menjen. Ha nem vagy benne biztos, fokozatosan csúsztasd ki a szárat a kezedből. Talán egy kicsit te is félsz tőle? Próbáld meg először egy olyan lóval amelyiket már láttad, hogy úgy megy. Akkor te is bátrabb leszel a sajátoddal.
2012. aug. 3. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, én is azt akartam javasolni, hogy mielőtt belevonod az íjászkodásba, sokszor lovagold úgy vágtában, hogy fokozatosan kiengeded a szárakat a kezedből, a végén pedig már csak a csatnál fogod.
2012. aug. 3. 21:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát még ott bajok vannak, hogy sima egyszerű lefektetett rúdon felbukunk... :/ Elég gáz. Vmelyik nap úgy romboltunk neki az akadálynak, hogy felbuktunk a dobbantó rúdba és átestünk az akadályon. Tiszta majom az a ló. :D Szóval igen félek. Köszönöm a tippet!
2012. aug. 3. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát azt nem a fejével kell megoldani, a hátulját hajtsd maga alá :) Amennyi megtart elöl annyi hozzáhajt hátul. Rúd fölött is csizma, és a kéz engedjen.
2012. aug. 3. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!