Milyen fajta ló való kezdőknek?
Nekem gidranjaim, kisbérijeim és wels pónijaim vannak, és voltak mindig. Nekem jó volt kezdésként is.
Bár te gyerek vagy még. Esetleg lipicai??
Én a nóniuszt és a holsteini-t szeretem :D Eddig csak jó tapasztalataim voltak velük. :) Most egy hatalmas holland sportlovon szoktam lovagolni, nagyon jó fej.
Sok szerencsét, remélem megtalálod az ideális társat magadnak, irigyellek. :)
Körülbelül ezerszer elmondtuk már, hogy NE FAJTÁT KERESS, HANEM LOVAT!
Nézd, minden ló más és más függetlenül attól, hogy milyen fajta. A fajta az csak egy irányelv, hogy mire lesz alkalmas. Ugyanúgy találsz halál nyugodt, teljesen jóindulatú, jól képzett, tapasztalt telivért, mint egy módszeresen elrontott, bunkó, rosszindulatú félvért.
Mindenkinek elmondtuk, hogy kezdőknek egy körülbelül 8-12 év körüli, nyugodt, tapasztalt, jóindulatú, rutinos herélt VAGY kanca ajánlott.
Teljesen mindegy, hogy magyar félvér, kisbéri félvér, vagy arab telivér, vagy akár egy sodri. A fajta az kizárólag a sport behatárolása miatt számít. Nyilván egy sodri nem fog neked ugrani, egy telivér meg nem fogja elhúzni a jól megrakott söröskocsit.
A sport célra tenyésztett lovak - mint holsteini, hannoveri, magyar sportló stb. - általában agyasabbak, de a viselkedésük és a természetük nagyon sokban függ a származásuktól, és a tartásuktól, nevelésüktől. Fajtán belül is találni nyugodt vagy idegesebb, agyasabb lovat.
Épp ezért mondom még egyszer, LOVAT keress, és NE FAJTÁT!
Szia! :)
Én anno huculon tanultam, aranyos, jófej lovak, de tudnak makacsok is lenni... :D A haflingik is jók kezdésnek, róluk se tudok rosszat mondani. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!