Milyen ló illik hozám?
12 éves lány vagyok 145 cm és 45 kg.
Milyen fajta melegvérü ló illene hozám?Csak hobby célból, semmi komoly.
Egyáltalán mennyi ideje lovagolsz? Mert nagyon nem mindegy. Andalúz lovat én egyáltalán nem ajánlanék, drága is és vannak bizonyos igényei. Szerintem hobbylónak egy egyszerű magyar félvér vagy kisbéri is megfelelne, az a lényeg hogy nyugodt legyen, kiegyensúlyozott, herélt vagy kanca, olyan 6-8 éves.
És bár tudom hogy senkit se érdekel és nem is ezt kérdezted, de azért gondold végig hogy tényleg akarsz-e még 10-15 évig lovazni. Mert arról a lóról addig gondoskodnod kell majd. Ha majd egyetemre mész kollégiumba, ha majd el szeretnél menni bulizni, ha majd lesz barátod, ha kocsira spórolnál de a lovat valamiből etetni kell. Szóval (bár nem biztos hogy azért kérdezted mert lovat akarsz venni) de szerintem várj még pár évet a lóvásárlással.
mint már írták ne fajtát hanem személyiséget keress!
neked is van egy egyedül álló személyiséged, és a lónak is, csak meg kell találnod a hozzád illőt
de elsősorban nyugodt heréltet vagy kancát keress!
sodrottat ajánlok (amiben több a meleg vérű gén, ha érted mire célzok)
és vedd figyelembe azt hogy ha lesz lovad és nem bértartásban, nem fogja apuci vagy anyuci megcsinálni helyetted a trágyázást ami mellesleg rettentő büdös egy munka. Nekem két lovam van. Egy 8 éves Welsh póni kanca, és egy ugyan ennyi idős Magyar félvér /Sodrott herélt.
nem mehetek szinte sehova, max egy fél napra. Családi ynaralásról szó sincs, mivel drága testvérkéim nem segítenek egyszer sem. Bár nem is várom el tőlük -.-"
gondold át alaposan mit vállalsz be ha lovat akarsz!!! és amúgy ne internetről kérj segítséget, menj szakértőhőz, lovas oktatóhoz ló vétel ügyben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!