Érdemes 15-20 éves lovat venni teljesen kezdő lovasnak?
Úgy értem,hogy az nem túl öreg már?
A lányom már évek óta szeretne lovagolni, és ő gyűjtötte össze a lóra a pénzt. Talált egy megfelelő lovat számára de az már 17 éves. nem túl öreg? Ő azt mondja nem, de én nem tudom.. Szerintetek?
Miért múlna ki végelgyengülésben? Akkor nem szabad lovat venni, mert kólikázik és meghal.
Szerintem a 17 éves ló jó. Ha nem esett be a háta. De mivel tényleg öregebb ló, ezért kell pénz otthonra az állatorvosnak, mert nagyobb eséllyel lehet valami baja, olyan betegsége, aminek a tünetei még nem jöttek elő. És azt is el kell fogadnia a lányodnak, hogy olyan sokáig fog élni. Szerintem jobb, ha egy idősebb ló meghal, mintha egy fiatalabbat el kell adni.
Szóval a 17 év nem öreg, de nagyon jól meg kell nézni a lovat, egy hozzáértőnek is látnia kell és meg kell nézni, hogy milyen a természete, lovagolni kell rajta. Nem fognak kapkodni a lóért, idő lesz rá.
Egy kezdő lovasnak teljesen megfelelő a 15 év körüli paci. Egyébként hatalmas tévhit, hogy a 15-16 éves lovak öregek! Akkor vannak erejük tejében... nézd csak meg pl. a német lovardákat: 6 éves korukig a lovakhoz se nyúlnak...
Mindenesetre, ha veszel egy "idősebb" és jól belovagolt, TAPASZTALT pacit, azzal semmiféleképpen nem jársz rosszul.
Baromság! A 15 éves ló, ha jó a kondija, és egészséges (orvos lássa!), akkor tökéletes kezdő lovasnak. A 17 már öreg, de látni kéne nektek is, orvosnak is, mert találkoztunk mi 20 éves nagypályás ugrólóval, aki aktívan versenyzett, szóval semmi sem lehetetlen...
Ha írsz privátban, szívesen segítek lovat keresni!:)
Teljesen kezdő lovasnak minek ló?
Már nem azért mondom,de még akkor senki se tud mindent a lovakról,ha kezdő...szerintem amíg haladó nem lesz,addig ne vegyetek semmilyen lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!