Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Érdemes 15-20 éves lovat...

Érdemes 15-20 éves lovat venni teljesen kezdő lovasnak?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy az nem túl öreg már?

A lányom már évek óta szeretne lovagolni, és ő gyűjtötte össze a lóra a pénzt. Talált egy megfelelő lovat számára de az már 17 éves. nem túl öreg? Ő azt mondja nem, de én nem tudom.. Szerintetek?

2012. jún. 28. 17:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Miért múlna ki végelgyengülésben? Akkor nem szabad lovat venni, mert kólikázik és meghal.

Szerintem a 17 éves ló jó. Ha nem esett be a háta. De mivel tényleg öregebb ló, ezért kell pénz otthonra az állatorvosnak, mert nagyobb eséllyel lehet valami baja, olyan betegsége, aminek a tünetei még nem jöttek elő. És azt is el kell fogadnia a lányodnak, hogy olyan sokáig fog élni. Szerintem jobb, ha egy idősebb ló meghal, mintha egy fiatalabbat el kell adni.

Szóval a 17 év nem öreg, de nagyon jól meg kell nézni a lovat, egy hozzáértőnek is látnia kell és meg kell nézni, hogy milyen a természete, lovagolni kell rajta. Nem fognak kapkodni a lóért, idő lesz rá.

2012. jún. 29. 08:43
 12/17 anonim válasza:

Egy kezdő lovasnak teljesen megfelelő a 15 év körüli paci. Egyébként hatalmas tévhit, hogy a 15-16 éves lovak öregek! Akkor vannak erejük tejében... nézd csak meg pl. a német lovardákat: 6 éves korukig a lovakhoz se nyúlnak...

Mindenesetre, ha veszel egy "idősebb" és jól belovagolt, TAPASZTALT pacit, azzal semmiféleképpen nem jársz rosszul.

2012. jún. 29. 11:22
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 06:33, ha a te lovad 15-20 évesen végelgyengülésben kimúlik, akkor valamit nagyon elb*sztál! :)
2012. jún. 29. 15:29
 14/17 csakegylány_01 válasza:

Baromság! A 15 éves ló, ha jó a kondija, és egészséges (orvos lássa!), akkor tökéletes kezdő lovasnak. A 17 már öreg, de látni kéne nektek is, orvosnak is, mert találkoztunk mi 20 éves nagypályás ugrólóval, aki aktívan versenyzett, szóval semmi sem lehetetlen...

Ha írsz privátban, szívesen segítek lovat keresni!:)

2012. júl. 1. 22:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél kicsit fiatalabbat, kb.8-12 évesig a tanuló évek során össze fogtok barátkozni, de ha túl öreg lóval kezded, nagyon fog fájni ha elveszíted, vagy ha már nem lovagolhatszrajta, hisz hidd el nekem, egész a szívedhez fog nőni.
2012. júl. 3. 22:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, a fiatalabb ilyen szempontból jobb. Persze, egy 20 éves ló is élhet még, sőt, egészséges is lehet, de akkor is kevesebb időtök lesz együtt, mint ha fiatalabb állatot választasz. De itt sem szabad túlzásokba esni, mert a nagyon fiatal állatok még tapasztalatlanok és jó lovast igényelnek. Egy olyan 10-15 éves ló lenne az ideális választás.
2012. júl. 4. 09:31
 17/17 anonim ***** válasza:
31%

Teljesen kezdő lovasnak minek ló?

Már nem azért mondom,de még akkor senki se tud mindent a lovakról,ha kezdő...szerintem amíg haladó nem lesz,addig ne vegyetek semmilyen lovat.

2012. szept. 26. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!