Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyire költséges egy lovat...

Mennyire költséges egy lovat tartani?

Figyelt kérdés

Gondolok itt takarmányra meg minden egyébre.

Egy hónapban mennyit kellene rá költeni?

2012. máj. 22. 08:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha már megvetted, és túl vagy a százezreken, akkor (ha nincs saját istállód), bértartásba viszed valahová. Helye válogatja, 30-40 ezer forint havonta, van, ahol több... ebben általában nincs benne a patkolás, állatorvos, időszakos költségek... bocsánat, a szerszámokról még nem beszéltem. Nyereg, kengyel, szár, takaró, miegymás... meg a napi kijárkálás a lóhoz.
2012. máj. 22. 08:38
 2/9 anonim ***** válasza:
ha vidéki lennél és nem dolgoznál cégnél, akkor ingyen is lehetne tartani, sőt egy lóból meg is lehetne élni! Bértartásban szerintem is kb 50e, de inkább több havonta
2012. máj. 22. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
jelenleg nekem budapesti istállóban: 45ezer a bértartás, 25 az edzés, 15 a patkolás(kéthavonta), ezek az állandó költségek, évente háromszor féreghajtás, oltások. pár hetente valami apró felszerelés cseréje (elszakadt kötőfék, elhagyott vezetőszár, elnyúlt kengyelszíj, stb), ezenkívül gyógyszerek vagy tápok igénytől függően.
2012. máj. 22. 09:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Első voltam. Nos, számtalan kérdésre számtalanszor megválaszoltuk már itt, hogy mennyibe kerül egy ló havonta, de van még egy vonatkozás, ha érdekel. Mondjuk, úgy is lehet lovad, hogy nem csak te lovagolod. Lusta vagy minden nap kijárni hozzá, a lónak meg mozogni kell, az istálló tulajdonosa meg kiadja másnak is, így kevesebbe kerülhet neked. Így viszont nem a tiéd a ló, nem a te társad. Lovagol rajta német turista, részeg lovász, meg a tulaj fiának ökörke barátai is, vagy bárki. Össze-vissza tépik a száját, rúgják az oldalát, a ló vagy apatikus lesz, alig használható, vagy idegbeteg és kezelhetetlen. Akinek saját lova van, az felelős érte, mint bármelyik másik állatért. A te lovad, ha te lovagolod, téged ismer, téged szeret, benned bízik, a te jeleidre reagál, a te segítségeidet ismeri és akkor igazi élmény a lovaglás, társas boldogság!!
2012. máj. 22. 10:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Havi 30ból kényelmesen kijön otthon, ha bértartásba viszed, akkor 30-70 ezer is lehet helytől függően és akkor még patkolás, oltások.

Én nem engedném, hogy mások is lovagolják a lovam, egyrészt mert elronthatják, másrészt meg, ha alattuk sántul le, akkor ki fizeti a kezelést, kinyomozod?

Mellesleg ha nincs 150 ilyen kérdés itt a gyakorin, akkor egy sincs.... keress rá ott még van sok válasz.

2012. máj. 22. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Itt részletesen leírják: [link]
2012. máj. 22. 11:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha vidéken élsz akkor lehet szabadon is tartani ,de akkor legelő és egy eresz féle ség is kell ha esik az eső . Amelyik lovat így tartják azt csak gumikefével kell tisztítani szörkefével nem! Én szerintem ösz végétől kora tavaszig kell többet etetni.
2012. máj. 22. 16:18
 8/9 x) ***** válasza:

Kb 30-40 ezerből kijön egy hónapra, bár attól függ milyen időközönként veszed a szénát, szalmát, abrakot. De azért mindig legyen tartalék ha bejön egy állatorvosi kezelés egy baleset vagy hasonló miatt.

Egyébként ezt a kérdést szinte minden nap fölteszik.. ezért van a kereső, használjátok :)

2012. máj. 22. 18:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Lovardában a bértartás havi 30-80 000, ebben benne van a takarmány, istálló, karám. Ezen felül évente 1x az oltások, 2x a féreghajtás, durván 15 000. Ha valami baja lesz, állatorvosi költség: egy kiszállás önmagában 1-2000 Ft, és akkor még csak ránézett a lovadra. Felszerelés: nyereg 30-300 000, egyebek (lovasruha, kantár, pucolók, futószáras cucc stb.) még 40 000-től felfelé. Benzinköltség, mert ugye ki is kell járni a lóhoz, számold ki a kocsid fogyasztása és a lovarda távolsága alapján.

Spórolhatsz a felszereléseken, ha használtan veszed, hobbi célra elég olcsón is lehet manapság jó cuccokhoz jutni. Másik módszer a spórolásra, ha ismerősnél tartod otthon, akinek mondjuk van 1-2 saját lova és mellette még elfér a tied is.

2012. máj. 23. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!