Tudnátok mesélni a vágtáról lovagláskor? Milyen érzés, amikor szabadon vágtázol? Milyen tapasztalataitok vannak, és mik azok a szabályok, amiket biztosan be kell tartani vágta közben?
Igazából én úgy vagyok vele , hogy minden jármodnak megvan a maga szépsége , mindegyik egy más fajta érzés de összegezve a vágta egy felemelő élmény, szavakkal nem nagyon lehet leírni meg kell tapasztalni.Főleg akkor jó ha kényelmes, jó lovon ülhetek.
Vágtába is ugyanazok a szabályok érvényesek mint ügetésben vagy akár lépésben. Ha pályán lovagolsz és nem vagy egyedül akkor a bal kéz szabályra figyelni kell és a magasabb jármodban közlekedő lovat el kell engedni kívül , kivéve ha körön van az adott ló, mert akkor Ő neki kell elhaladni belül. Ezt a biztonsági részt tartom a legfontosabbnak személy szerint. Aztán a következő amire figyelj az az ülésed, ne tedd túlzottan bele a lábad a kengyelbe, lehetőség szerint viselj kobakot,egyébként mondom a szabályok ugyanazok mindegyik jármodban. Első sorban magadra, másokra és a lovadra figyelj oda biztonsági dolgokban.
Csodálatos érzés, kivéve ha kicsit többet megy a ló, mint te szeretnéd XD Mondjuk akkor is jó, csak akkor belegondolsz, hogy hogy fogsz megállni :)
Terepen figyelni kell hogy megmaradjon a meghatározott sorrend, pályán pedig a már leírtakra.
En lovardaban tanultam vagtazni ott nehezebb volt,ahogy elottem is irtak,nem tudtam elengedni magan,az oktato kiabalt,kozben figyeljek a tobbiekre,meg persze a helyes testtartasra...
De mar par honapja egyik ismerosom tanyajan lovagolok,ott mindig terepre megyunk. Hat nincs ahoz foghato erzes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!