Szerintetek érdemes folytatnom? (lovas könyv)
Lovas könyvet írok. eddig 9 nyomtatott A4-es oldal van kész. a véleményetekre lennék kíváncsi, írjatok nyugodtan és akkor bemásolom nektek.
L/13
én is kb ennyi idősen kezdtem el írogatni... azóta elkezdtem már vagy 30 történetet, néhányba egészen belelendültem, valamelyiket pár oldal után abbahagytam, mert egyszerűen nem éreztem a folytatást. nyugodtan írjad tovább, ha másért nem, de magad szórakoztatására mindenképpen jó :) én órákon át képes vagyok írni, ha "megszáll az ihlet", és határozottan élvezem. én is lovakkal kezdtem, mint szerintem szinte minden lovas, és utána tértem át más témákra, de a lovak valahogy mindegyikben ott vannak :)
és néhány tanács az írásodhoz: nekem kissé napló-szerűnek tűnik az egész, ahogy valaki írta, olyan, mint egy felsorolás. túl gyorsan átszaladsz az eseményeken, nincsenek kifejtve a részletek. ha megnézel egy kicsit komolyabb könyvet, láthatod, hogy minden karakter ki van dolgozva, minden helyszín be van mutatva… első körben beszélnék kicsit „magamról”, vagyok a történetet mesélő személyről, Phoenixről, a lovardáról, és a lóról, mivel gondolom, neki viszonylag jelentősebb szerep fog jutni a történetben, lévén lovas regény :) a rokonokról írnék; mit takar az a „dilis”? a szövegből nem derül ki. miért volt minden tökéletes aznap? a kutyát én nem tartom annyira fontosnak ebben a szituációban, nincsen semmi szerepe. de ha mindenképp bele szeretnéd venni, akkor kicsit jobban dolgozd ki, legyen valami értelme annak, hogy ott van. az este leírása nekem nagyon felsorolás-jellegű, nem történik semmi érdemleges a történet szempontjából, csupán töltelékszöveg. és végül, az sms-es részt én egészen biztosan nem tenném az első fejezetbe… gondolom ez lesz az a mozzanat, ami elindítja az eseményeket. irodalmon mi úgy vettük, hogy egy történetben először van a bevezetés, ahol minden nyugodt, az olvasó megismerkedik a szereplőkkel, a körülményekkel, majd később jön a bonyodalom, ami elindítja a cselekményt. neked a bonyodalom már az első részen megtörténik, nincs idő a bemutatásra. szóval én ezt a részt biztosan tovább tolnám, legalább egy fejezettel.
remélem, tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!