Szerintetek érdemes folytatnom? (lovas könyv)
Lovas könyvet írok. eddig 9 nyomtatott A4-es oldal van kész. a véleményetekre lennék kíváncsi, írjatok nyugodtan és akkor bemásolom nektek.
L/13
1. fejezet
Kezdetek
Csak néztem ahogy az esőcseppek lassan lefolynak a kocsi ablakán. Itt Phoenixben mindig verőfényes napsütés van, de ez ma másképp volt. Éppen lovaglásból mentünk haza, a kocsiban ült még az unokatestvérem Ricky és az anyukája is. Ma egyszerűen csodálatos és tökéletes volt minden. Sóhajon, a gyönyörű pej telivér lovon ültem, egyszerűen nem tudok betelni vele, hogy lehet egy ló ennyire szép. Ricky zökkentett ki az ábrándozásomból.
- Na milyen volt a mai edzés? Nagyon jól dolgoztál Sóhajjal! – szólalt meg, és fülig ért a szája.
- Köszi, nagyon jó volt, talán az eddigi legjobb, ahhoz képest, hogy még új nálunk, nagyon ügyes. – mondtam. Kicsit furcsa volt nekem, de nem érdekelt különösebben, már megszoktam, hogy Ricky ilyen dilis.
Valami választ vártam, de egészen hazáig síri csend volt az autóban, csak a rádió szólt halkan.
Tíz perc múlva befordultunk az utcánkba, ránéztem az órámra 5 perc múlva 7 óra. Összeszedtem a cuccaimat és így szóltam:
- Köszi a fuvart!
- Nagyon szívesen, pénteken találkozunk – hangzott a válasz Rickitől.
- Igen persze, sziasztok!
- Szia! – mondták kórusban
Bementem a kapun. A kutyám már izgatottan várt megsimogattam, majd bementem az ajtón.
- Sziasztok!
- Szia! Milyen volt? – hangzott a kérdés anyától
- Tök jó, köszi.
Berohantam a szobámba ledobtam a cuccaimat, átöltöztem, majd lehuppantam a babzsák fotelembe és bekapcsoltam a tévét. Csak kapcsolgattam a csatornákat, de semmi érdekeset nem találtam a több mint száz adóból. Már éppen ki akartam kapcsolni, hogy kimenjek és bekapjak valamit, amikor az MTV-n az egyik kedvenc sorozatom ment. Két perc múlva azonban vége lett szóval kimentem a konyhába vacsorázni. Nyolc órakor elmentem tusolni, sietnem kellett, ugyanis fél kilenckor kezdődik a sorozatom, nem akartam lemaradni róla. Amikor végeztem, magamra kaptam a pizsamámat, beleugrottam az ágyamba, betakaróztam és elkezdtem tévézni. A szünet alatt nem tudom miért, (talán megéreztem) ránéztem a telefonomra és 2 sms várt. Az egyik a legjobb barátnőmtől, Shannontól ezt írta: „Sallie holnap reggel gyere 7-re a parkba” nem mintha nem tudnám, hisz minden reggel 7-kor találkozunk ott és együtt megyünk be suliba, de mindegy is, csak biztos akar benne lenni hogy ott leszek. Röviden válaszoltam neki, és megnéztem a másik sms-t is. Ismeretlen volt a szám. Az sms-ben ez állt: „Sallie,nagy bajban vagy! Találkozzunk holnap délután 4-kor a suli melletti parkban” Ki a frász ez? Honnan tudja a nevemet? És a számomat? Mit jelentsen az, hogy „nagy bajban vagy”?! Mi van ha nem a „normális emberek” társaságába tartozik? Te jó ég! És most mi legyen elmenjek? Nem, nem mehetek el, ez hülyeség! Egy vadidegen ember még a nevét sem írta az üzenet után, micsoda bunkó.
Ez a bevezetés...ha tetszik, akkor írom a többit is :))
Ha bemásolod az egészet akkor valaki ellopja és kiadatja a saját nevében.
Csinálj neki egy blogot.
A saját fejlődésed érdekében érdemes tovább írni addig, amíg érdekesnek találod, majd eltenni, és később elővenni, okulni belőle, mit írnál azóta másképp, stb.
Én személy szerint szeretek olvasni, a lovas könyveket még inkább előnyben részesítem és már jó pár megfordult a kezemben, így mint építő kritika:
Engem annyira nem fogott meg. Picit sablonos, egymás után gyors ütemben történnek a dolgok, szinte felsorolás szerűen van megírva az egész. És túl hamar jön a fordulat: Idegen sms-es "nagy baj van"-al. Ez még csak a bevezetés, első fejezet első oldala, vagy még az sem. Az első fejezetben, de az első oldalakon legalábbis ismerkedjünk meg a főszereplővel, a főbb szokásaival, a családjával, a barátaival, legyen mindenkiről egy többé-kevésbé történetbe belefűzött személyleírás is, mint belső és külső tulajdonságokkal, és legyen részletesebb a tájleírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!