Különben, a csomózott kötőfék ugyanúgy nyomást gyakorol a lóra, ráadásul amikor olyan vékony kötélből van, akkor igen jelentős mennyiségűt. Arról nem is beszélve, hogy úgy lett kitalálva, hogy a ló fejére a legérzékenyebb pontokon hasson. Tehát, sokban nem különbözik a zablától.
Ráadásul, a "versenytevéket", a mongolok a kis rénszarvasaikat, a kocsizó lámákat és alpakákat és bárminemű egyéb állatot is gyakran használnak zabla nélkül, csak sima kötőfékkel. Egyértelmű, hogy a lovat is lehet zabla nélkül használni, ha ehhez van hozzászokva.
Westernben például a szárat alig használjuk, egyéb jelzéseket adunk a lónak.
lehet zablával lovagolni, én lovagolok neked hátratett kézzel, csak lábbal is. De én tudok lovagolni.
Ha valaki megtanult mindent utána visszavehet az eszközökből.
ha valaki csak tereprehasználja a lovat,semmi másra mehet nyugodtan kötőfékkel
Divat. Olyan, mint a legging nadrág: valaki kitalálta, elterjedt, ma már boldog-boldogtalan csinálja (viseli).
A zabla jó, hasznos. Aki leállítkínzózik másokat, az az ő baja. Én attól még ugyanúgy zablával fogok lovagolni. Kábé háromszor lovagoltam életemben zabla nélkül, a legelő végén felugrottam a lovamra és kötőfékkel-vezetőszárral sétáltam ki vele, mert az poén. Szép volt, jó volt, ennyi.
Ahogy írtad a kérdésedben is, őrület. Kár az ujjal mutogatókkal foglalkozni. Mint elgondolás, jó ez a zabla nélküli dolog, de azt nem bírom, ha valaki kitalál valamit, a sok birka meg hanyatt-homlok megy utána, és leugat mindenki mást, aki nem.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!