Valaki megtudja mondani, mi az a D-zabla?
Erre gondoltam, miben különbözik az egyszerű csikózablától? Köszönöm a válaszokat.
A csikózabla két vége kerek: [link]
A D-s zabla pedig, mint amit linkeltél, D alakban van, nem teljes karika.
Köszönöm, közben rájöttem, hogy a D forma miatt D-zabla a neve.:$
És csak az alakjában különbözik? Vagy másban is?
A sima csikó zabla könnyebben csípi be a ló száját, ezért arra szoktak gumit is tenni.
A D-zablával ilyen gond nincsen, direkt azért van így megcsinálva.
Ezt a D-zabla kérdést elég gyorsan letudták itt előttem azzal, hogy ugyanolyan, mint a csikózabla, csak D alakú és nem lehet áthúzni a ló száján. De hogy miben más?
A D-zablát általában nehezebben fordítható, kicsit menős, és tompább szájú lovaknál használjuk. A D-rész egyenes része által nagyobb nyomást lehet kifejteni a ló szájára, és mivel vékonyabb, mint a csikózablák jobban meg lehet velük fogni a lovat. Az én kedvenc zabláim közé tartozik a rézgörgős D, amely mindezeken kívül a görgők által még foglalkoztatja is a lovat, így könnyebben lemegy szárra, ahogy játszik a görgőkkel. A réz egyébként állítólag jobban ízlik a lovaknak, de mindenesetre hasznos kis találmány ez a zabla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!