Ti hogyan készültetek fel az első lovatokra? ( bővebben lenn )
Tapasztalat :) De tényleg.
Ha megteheted menj el dolgozni egy istállóba nyárra, mondjuk lovalásért cserébe, és akkor már lesz valamennyi tapasztaladod lótartás terén. De úgy h a legkomolyabb szakmai segítséget ettől a fórumtól várod, inkább tegyél le a lótartásról, lényegesen bonyolultabb mint egy
hörcsög.
Sok sok szakirodalom olvasásával és lovardában való istálló munkával, mert akkor gyakorlatban látod, amit olvasol.
Az általad felsoroltakon kívül kell pucoló szett (vakarók, kefék, patakaparó stb), futószár, ostor, min félévre elég takarmány (szalma, széna, zab, esetleg táp), elsősegély doboz se árt az istállóba, min 2 pár fásli (én gyógyszertárban szoktam venni, csak akkor fáslizok, ha borogatni kell), pár gyógyszer is kell, ami állatnak is adható pl neogranormon kenőcs (a többiről konzultálj az állatorvossal). Egy lópokróc sem árt, ha van az istállóban.
Ganézó eszközök is kellenek (vasvilla, lapát, talicska, seprű). Ezen felül sok sok szabadidő és szeretet :)
De tényleg a legtöbb dolog akkor ragad rád, ha kimész dolgozni egy loviba, és kérdezel ami csak eszedbe jut.
"De úgy h a legkomolyabb szakmai segítséget ettől a fórumtól várod, inkább tegyél le a lótartásról, lényegesen bonyolultabb mint egy
hörcsög." - sértõ, és rám egyáltalán nem igaz. Nem tudom miért kell sértegetni,meg veszekedni..
Első vagyok:Nem megsérteni akartalak, csak nagyon sok olyat láttam, hogy valaki vett egy lovat, nulla hozzáértessel, aztán szépen elrontotta a lovat, a fejére nőtt, baleset, lóvágás meg mindenegyéb...
Én úgy készültem fel a lovamra, hogy több mint 10 éve lovagoltam, gyűjtöttem a pénzt, táborokban dolgoztam, sokszor volt hogy csak én láttam el egyedül 20 lovat, sokat voltam lovardában, és nem csak lovagolni, és ilyenek. Olvasni nem sokat olvastam, inkább tapasztaltam. Amikor megvette a lovat, már volt kantár, pucolóscuccok, izzasztók, nyerget nem sokkal előtte vettem, akkor már kiválasztottam a lovat...Azóta szépen lassan ínvédő, futószár, ostor, ami nem volt tökéletes, kicserélgettem. Amim nem volt, pl futószár, ostor, azt kaptam kölcsön. mondjuk bértartásba tartom, mert otthon nem lehet, szóval trágyázócucc, etető, itetó nem kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!