Szerintetek hogy ugrik (ugrok) és mit gondoltok az akadályomról?
nagyon távol értek oda az akadályokhoz. nem tudom, van-e edzői segítséged, de érdemes lenne addig túl sem lépni a 40-50 centiken, amíg nem látod a távolságot. ezek a hosszú, lapos ugrások nagyon megterhelik az inakat és a csánkjait, meg amúgy is kényelmetlenek.
Az oszlopok szépek, kár, hogy nincs több állítási lehetőség. a rudak nagyon vékonyak, érdemes lenne min 8-10 cm átmérőjűeket használni, mert ezek nagyon könnyen el fognak törni, ha rájuk lép a ló
A legborzasztóbb a képen az, hogy nem látom az edzőt. Edző nélkül NE UGRASS! Még a legprofibb lovasoknak is van edzői segítségük.
Túlságosan távolról ugratod el a lovat, a kezed nem enged kellőképpen. Jegyezd meg, a szárral is könnyíteni kell, mindig a ló szájának az irányában.
Nem támasztasz elég jól térddel, ebből következik az is, hogy asszem a második képen kissé elmaradsz, nem könnyítesz eléggé.
A távolságokra visszatérve, vágtás járóiskoláznod kéne, akkor éreznéd az ütemet, aztán gyakorolnod kéne a vágtaugrások szabályozását - természetesen ehhez edző kell. Akkor jól érnél oda, és nem ugrana ennyire laposakat, hosszúakat a lovad, hanem emelkedne is.
Az akadályban biztos rengeteg a munka, mi ezt nagyon jól tudjuk. De a "rudak" nem megfelelőek. Könnyen törnek a vékonyságuk miatt, ráadásul négyszögletesek ergo élesek. tudom, hogy úgy nincs éle, de ha beüti a lovad a lábát, akkor azt nem köszöni meg neked. Meg kellene csinálni nyolcszögesre minimum, de a legjobb az lenne, ha egy 8-10 cm átmérőjű rudat használnátok inkább.
Tudom, hogy nem sokan fognak ezért szeretni, de nem mindenki engedhet meg magának edzőt. Nekem is van lovam, kényelmesen eltartom otthon és van tartalék dokira, ha kell, de az már nem fér bele, hogy alkalmanként 3-6000ért edzőm legyen. Viszont én is kacérkodom az ugratás gondolatával, de se megfelelő pályám sem akadályom nincs, ezért egy darabig csak erdőkben lévő kidőlt fákon próbálok ráérezni a dologra. Max ha van velem valaki, aki ért az ugratáshoz kijavít.
Kérdezőnek is csak azt tudom javasolni, ha nem is edzőt, de egy ugratásban jártas lovast megkérhetsz, hogy foglalkozzon veled. A távolság belövéséhez javaslom, hogy vágtatávolságra tegyél le pár rudat az akadály elé ez neked is és a lónak is segít a távolság felmérésében.
Az akadály rúdja pedig legyen hengeres min 8 cm átmérőjű.
Nagyon benne maradsz a nyeregbe. Jobban ki kéne emelkedni.
Előrébb a kezeket, jobban szoríts térddel mert a kengyelbe támaszkodsz. A lábaid mozdulhatnának egy kicsit előrébb.
Ugrásnál egykét lyukkal rövidebbre vesszük a kengyelt mert így könnyebb kiemelkedni. Rakhatnál az akadály elé még egy rudat olyan 4,5-5 talpnyi távolságra mert így a ló is könnyebben be tudja mérni honnan kell elugrania és később meg fogja tanulni, mert tényleg messze vagytok az akadálytól. a másik, előre nézz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!