Mivel vehetném rá a szüleimet hogy vegyenek nekem egy lovat?
Kitűnő tanuló vagyok 12/L és amióta az eszemet tudom lovat szeretnék.
A pénzemet is elég régóta gyűjtöm
amióta az eszemet tudom lovat szeretnék és mindennap járok lovakhoz (igaz hogy akkor csak ellátom őket)
és mivel kitűnő tanuló vagyok ezért azt is gondolom hogy van felelősség tudatom

Előző vagyok!
Azt nem tettem hozzá, hogy ez körülbelül el fogja venni a délutánod amitől nagyon fáradt leszel, a teljesítményed visszaesik és a lovat el fogjátok adni. Mi lenne, ha egy kiskutyával kezdenél. De neeem. Egy kiskutya büdös. Rögtön több százezres beruházások kellenek. Bírni fogja ezt a családod? Nem kis pénzekről van szó!! Csak te ezzel még nem vagy tisztába. 12 évesen én is kitűnő voltam. Az nem nagy dolog. Felelősség tudat az ami ilyen korban van nudli. Inkább tegyél le erről és várj még "pár" évet!
amúgy van kutyám és rendesen ellátom és mindennap elmegyek egy családhoz ahol ellátom a lovakat
és lovagolni is tudok
és tudom hogy váltság van
nekem egy póni is megtenné s nem vagyok ilyen sz@r kis csitri
Képzeld a hugom is nagyon sokszor az én felügyeletemre van bízva
és nem veszekedni írtam ide ki hanem egy kis megértést szeretnék s segítséget és 7.es vagyok de mindegy
aki csak lehordani akar annak várom akkor az üzenetét
és nem az én helyembe vagy szal nem tudod hogy mit szoktam csinálni s azt sem tudod hogy ha valamibe belefogok akkor azt meg is csinálom

-A szüleid MINIMUM havi 100E Ft-ot keresnek?
-Ha otthon akarod tartani van legalább 1ha terültetek?
-és napi 5órát foglalkozni vele?
-Tudsz lovagolni?
-Felismered a betegségeket?
-Tudod hogy kell lovat ápolni?
-Megvan honnan szerzed be a takarmányt?
-Nem akarsz nyaralni menni?
Ha mindenre igent válaszoltál le a kalappal.. de ha akár egyre is nemet felejtsd el a lovat. ;)
Az én lovam egy oltása 15E ft-ba fájt.. és nem is nagy baja volt.. az a 80E az kb. semmi
Egy jóféle nyerget (használtan) veszel max belőle..
Akik rendesen válaszoltak azoknak nagyon szépen köszönöm.
Akik nem bunkón kicsit leoltottak azoknak is köszönöm.
Aki pedig bunkó volt velem az nem tudja milyen ha összetörik az álmom ésszerű érvekkel is lehet beszélni nem kell egyszerre leszarozni. De ki akármit is mond akkor is lesz lovam mert ezt az utat választottam :P
És az utolsó válaszolónak a 1-2 kivételére igent mondok de amire nemet írnék arra is megvan a megoldás :)
És mellesleg a szüleim 1 éve elváltak szóval azóta nagy felelősségre kellett szert tennem

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!