Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik a kedvenc lófajtátok...

Melyik a kedvenc lófajtátok és miért?

Figyelt kérdés

Lécci ne ilyen válaszokat:

-azért mert szép

Olyan válaszokat várok hogy mi fogott meg a temperamentumát, a fajtára jellemző vérmérsékletet, a természetét illetően.

2012. ápr. 6. 13:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
33%
Arab. Most meg fogsz kövezni, de mert szép.:D Meg mert sokat tud menni, erős, elég gyors is. Ugrani nem túl jó ugró, de én inkább a terepeket szeretem, de azért elugrogatunk. +mert az első lovam arab telivér, és még most is meg van. Neked kérdező?
2012. ápr. 6. 14:48
 2/22 anonim ***** válasza:
7%
Nekem a kisbéri félvér. Mert az egy nyugodt, kiegyenesúlyozott, könnyen idomítható és még sok jó dolgot tudnék írni róla. Én egy kisbérin szoktam lovagolni. Nagyon cuki paci (de sajna nem az enyém)
2012. ápr. 6. 16:41
 3/22 anonim ***** válasza:
59%

Az Ügető.

Rendkívül tanulékony, kitartó, mérhetetlenül elszánt és nyerni akaró, küzdő szellem /csakis a pozitív értelemben/.

2012. ápr. 6. 17:07
 4/22 anonim ***** válasza:
33%
angol telivér:) Galopp versenyzés miatt is, nagyon emberkedvelők :)jó a természetük is:)
2012. ápr. 6. 17:32
 5/22 A kérdező kommentje:
nekem az anglo arab
2012. ápr. 6. 17:40
 6/22 anonim ***** válasza:
7%

eddig 4 féle lófajtával volt dolgom, egy lovardában, kettő a szomszédban(de ők ugyanolyan fajtájúak), kettő pedig az én lovam.

és kábé mindegyik a kedvencem is lett, a tapasztalat miatt :)

A lovardában Fríz (bár igazából inkább keverék) lovat kaptam. Nyugodt volt, kicsit lassú, de vele tanultam meg lovagolni. A széles háta miatt biztonságos volt, és kicsit öregecske is volt már, de nagyon barátságos volt. Annyi volt az egész, hogy minden kis zajtól megijedt, de soha nem dobott le a hátáról, csak ilyenkor nehezen "zökkent vissza", meg néha kicsit túl lomha volt. viszont az ügetése olyan.. különleges volt :) jó értelemben. igazából nem volt valami jó lovarda de legalább az alapokat megtanulhattam ott.

Kb így nézett ki: [link]

A szomszédban 2 lipicain lovagolhattam egy fél évig. Annyi volt az egész, hogy egygazdásak voltak, rám nem igazán akartak hallgatni, de ők inkább azért fogtak meg, mert olyan hatalmasak voltak :) 170 cm vagyok, de így is csak magasítóval tudtam fölülni mindkettőre. de amúgy szépen dolgoztak, ha ott volt a gazdájuk, mintha tőle jobban féltek volna és szófogadóbb voltak, nem a saját fejük után mentek. de egyedül nem igazán tudtam volna lovagolni, az elején még el se akartak nekem indulni. de az eleganciájuk nagyon megfogott, olyan hatalmasak és kecsesek voltak :D

Kb így néznek ki: [link]

Az itthoni kispacikám persze a kedvencem, egy Pinto, igazából a kinézete fogott meg először, mert nem fekete-fehér, és nem barna-fehér foltos, hanem inkább olyan sárgásvajszínű-fehér foltos. barátságos, hihetetlenül gyors (ha barátokkal galoppversenyeket rendezünk mindig én nyerek.. illetve ő :D) és nagyon szófogadó. imádom.

kb. így néz ki: [link]

A másik ló igazából nem is az enyém hanem a húgomé, de ő 1-2 évre kollégista szóval nekem kell vele foglalkoznom, ő egy Shagya arab, akit igazából nem vettünk hanem megmentettünk.

Őt azért szeretem mert soha nem fárad el. ha 1 órán át ügetünk és vágtázunk még akkor sem érzem hogy izzadna. nagyon szívós. és nagyon nyugodt, még az sem zavarja ha egy ló egyfolytában nyerít neki.

Kb így néz ki: [link]

tudom hogy kb. a (majdnem) saját lovaimat írtam le, de mivel mindegyiküket nagyon szerettem, így a fajtájuk is a kedvenceim :)

2012. ápr. 6. 18:13
 7/22 A kérdező kommentje:

:) a telivéreket is szeretem , tudniillik munkalovas vagyok a galoppon.

De az örök kedvencek az anglo-arabok illetve bármi jöhet ami temperamentumosabb természetű és kicsit bizalmatlan....ez furán hangozhat de mindig is szerettem a bizalmatlan lovakat, mert van türelmem velük foglalkozni és megértem őket...szeretem ha bizalmukba fogadnak és olyankor főleg nagyon jó érzés amikor látom hogy más lovasok bénáznak rajtuk meg nem akarnak menni nekik vagy szemétkednek velük...én meg rájuk ülök és mindegyik olyan szépen megy, mint egy angyal olyankor azért büszke vagyok magamra :$ :)

2012. ápr. 6. 18:27
 8/22 anonim ***** válasza:
55%

Én Frízz párti voltam és igen, mert szép, aztán megnéztem jobban... és képeken csodálatos, de élőben annyira nemgyerebe.

Ügető, egyet értek, igaz a mozgásukkal van némi látványhiba:D De őrülten okosak és nagyon tanulékonyak.

2012. ápr. 6. 19:26
 9/22 anonim ***** válasza:
Nekem a holsteini, hannoveri és a sportlovak. Sokoldalúak, (szépek :P), azért is mert az ugratást részesítem előnyben.:)
2012. ápr. 6. 21:13
 10/22 anonim ***** válasza:
10%
nóniusz és ne kérdezd miért de egyszerűen valami megfogott bennük
2012. ápr. 6. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!