Heti hány ugró edzés a maximum, ami nem megerőltető a lónak?
Heti kettő bőven elég, és jól el kell osztani. Emellett heti min 1 terep, 1 pihenőnap, a többi lehet idomító munka.
volt olyan ismerős, aki heti 4x ugratott keményen ugyanazzal a lóval, a többi nap is idomítózott 2-2,5 órákat aztán csodálkozott, hogy 2 hét után lesántult a ló a túlzott megerőltetéstől.
szerintem majd az edződ megmondja. ha igazán lelkiismeretes, akkor az alapján fogja meghatározni, hogy mennyit kíván a ló, és nem az alapján, hogy mikor ér rá.
nálunk pl havi átalány van, és az ugróedzés csak a lótól függ, volt, hogy minden nap ugrottunk, de csak egy kis x-et, volt, hogy heti egy vagy két alkalom volt, mert jól dolgozott
Igazából a németek úgy tanítanak meg ugratni, h 40cm-s akadályokon betanítják neked a technikát, addig, amíg az "tökéletes" nem lesz, csak 40 cm-n gyakoroltatnak.
Amint ez meg van, alád adnak egy jól képzett ugró lovat, és elküldenek egy versenyre. És láss csodát, a versenyed jól sikerül, ugyanis a díjugratás titka nem az akadály magasságában, hanem a technikában rejlik.:)
Én díjlovagolok, de számos ismerősömet, akik komoly eredményeket értek el ugratásban ezzel a módszerrel tanítottak meg, és ők erre esküsznek.
Köszi a választ.:)
Mondjuk azt megnézném, hogy aki eddig csak 40 cm-t ugratott ráküldik egy másfél méteres akadályra mit csinál. Azért teljesen máshogy is kell rálovagolni stb...Meg nem is igazán értem, hogy kapcsolódott a kérdésemhez?...:'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!