Edzés után maximum hány gramm fehérje tud hasznosulni?
Figyelt kérdés
Kipróbálás céljából vennék Hyper Mass 5000-et, amiben 16g fehérje és 44g szénhidrát van.
16g fehérje tudom, hogy bőven kevés, ezért keverném egy adag isowheyyel, ami 37.6g fehérje. 54g fehérjének van értelme?
70kg és 175cm
A választ/válaszokat előre is köszönöm!
2011. jan. 23. 20:15
1/5 anonim válasza:
Itt sok hasznos dolgot megtudhatsz: [link]
2/5 anonim válasza:
Az, hogy csak x gramm fehérje tud egyszerre hasznosulni, már rég megdőlt szemlélet. Ha 60 g fehérjét tolsz be, az is hosszú ideig kering a beledben, mielőtt ténylegesen megemésztenéd, ugyanúgy, mint ha csak 30 g-ot vinnél be. Vannak kifejezetten gyorsan felszívódó fehérjék (pl.: tejsavó), de remélem senki nem gondolja, hogy ha többet visz be az ember egyszerre, mint mondjuk 30 g, akkor a szervezet a 31. grammtól már nem hajlandó feldolgozni, és csak keresztülmegy az emésztőrendszeren. A 30 grammos adag pusztán praktikus, de nem szentírás.
3/5 A kérdező kommentje:
Ebből leszűrtem, köszönöm szépen! :)
2011. jan. 23. 20:39
5/5 anonim válasza:
Nyomjad nyugodtan ebből a dupla adagot, mert a 60 gramm lóf@sznak tűnik, én edzés után annyi proteint viszek be. Ebben pedig a protein + ch annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!