Mit csináljak, ah a nyereg állandóan feltöri "ott lent"? (Remélem értitek, mire gondolok. )
Kb egy éve kezdtem el a lovaglást, és emlékeim szerint mindig feltörte, kihorzsolta a nyereg "ott lent". Lehorzsolódik a bőr (kis helyen, de őrjítő a fájdlom egy-két napig), kipirosodik, egy durva edzés után volt oylan is, hogy feldagadt.
Valamit rosszul csinálok? Mit kellene tennem?
A nyereg maga nem hiszem,hogy dörzsölheti!
Vagy a bugyi vág be/dörzsöli, vagy rosszul ülsz.
Nem "arra" kell ülni, hanem a fenekeden/ülőcsontokon, és ha azon ülsz, akkor "ott", nem is érsz a nyereghez.
De végülis lehet, hogy a nyereg a hibás. Attól még, hogy a barátnődnek kényelmes, lehet hogy neked nem.
Ahova én járok, ott is van egy ló, akinek a nyerge iszonyúan kényelmetlen. De a többi lóval nincs baj.
Mindig ugyanazon a lovon ülsz?
Mindig ugyanazon a lovon ülök, ugyanabban a nyeregben, nem ismerem a márkákat, de tényleg jó nyereg. Úgy emlékszem, volt egy időszak, mikor már nem volt baj, de a télen alig jártam lovagolni (kb egy hónapban 1x). És most megint.
És ha jól gondolom, tényleg a bugyi csíp be ott lent valamit, és azt dörzsöli folyamatosan a nyereg lobaglás közben, és kész, a bőr le is jön, utána napokig kell gyógyulnia.. :(
Az ülőcsonton kéne ülni, és akkor nem dörzsölné ki :)
Nekem max ülőcsontnál kopik ki a bőröm, ha rossz bugyi, rossz a nyereg, nem jó méretű a naci, vagy szőrén ülök.
De h ahelyesn ülsz, ott lenn nem dörzsölheti ki.
4 éve lovagolok,egy nagyon nyugis lovon kezdtem. nem is volt semmi baj... De kb.1év múlva átültettek egy pónira hogy lovagoljam be,de nem voltam hozzászokva a járásától és ahogy ügetni kezdtem el is kezdte szépen lassan feltörni... egy óra búlva nekem is nagyon feltörte és ez ment pár hétig.
Nem kaptál új lovat nyereg alá? Mert nekem az volt a baj eleinte,hogy nem szoktam hozzá.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!