A nyeregalátét méretre van? Ha igen akkor nyereg mérethez vagy lóméretre van?
Hm, nem igazán értem a kérdést. A nyereg is lóméretre van. Pl. póni nyerget nem teszünk nagy lóra -> póni alátétet sem teszünk nagy lóra való nyereg alá.
Póni alátétet pónihoz, póni nyereggel.
Fullos alátétet nagy lóhoz, nagy nyereggel.
Cobos alátéttel még nem volt dolgom, abban nem tudok segíteni :)
Nincs nagyon méretezve.
Lónak van nyeregalátét, és póninak. meg ugye "méretileg" változó lehet, hogy teli, vagy nyereg alakú. De az már csak a forma. Nincs külön méretezve, mint a takaró mondjuk, ha arra gondolsz.
Nagylóra fullos, ugyanakkorák, az alakja változhat, hogy teli, vagy nyeregalakú.
Arabokra, stb szerintem van cobos, mint minden cuccból, gondolom a nyereg is kisebb kicsit rájuk.
Póninak meg póni értelemszerűen, póni nyereggel.
Egyébként a nyergeket ne úgy képzeld el, mint nálunk, hogy van egy nadrág és centiben változik, vagyis nyilván úgy, de azért nincs x"-tól y"-ig, hanem van pl 17,5", azt hiszem, ez az általános. Van kicsit kisebb, kicsit nagyobb, de szerintem alapvetően nagyon kevés méret van, van egy általános a lóra, és az ülőmérete is egyféle. Nagyon különleges esetekre nyilván csináltatnak, nagyon nagy lóra, vagy nagyon magas marú lóra, stb...
A lényeg, hogy ha nagy lovad van, fullos nyeregalátétet vegyél:) De alapvetően egy lovasboltban is ebből van a legtöbb, szóval nem kell mindet megnézni, hogy fullos-e, ránézésre könnyen meg lehet mondani, hogy fullos-e..:)
Van a díjlovas, ugró, általános fajta. Ezeken belül lehet cob= normál méretű lóra való
Poni= Értelemszerűen pónira
Full= Nagy lóra.
A díjlovas valamivel hosszabb mint a többi, hiszen díjlovas nyereghez használatos többek között és annak is hosszabb a nyeregszárnya.
Normál lórol írok mert a pónihoz nem értek...
A nyereg a lovas mérete szerint van !
Attól függ hogy mekkora darab vagy:
15:12-es vagyok
Itt egy táblázat amin el tudsz igazodni :
15”-ös nyereg = 40 kg - os ember
16”-os nyereg = 41-55 kg - os ember
17”-es nyereg = 56-79 kg - os ember
18”-as nyereg = 80-120 kg - os ember
A nyeregalátét meg úgy ahogy a többiek írták!!!
Cob: kb. 150-165 cm marmagas lóra
Full: 170 cm felett...persze attól is függ hogy a ló milyen fajta és milyen széles a háta... ha egy vékony kis telivérre akarod rakni akkor cob kell, ha egy 170cm magas nagy erős magyar sportlóra akkor egyértelműen full!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!