Mekkora a maximális magasság, amelyet lovakkal versenyen ugratnak?
A "Díjugratásra" gondolhatsz, amikor egy adott pályán rudakból összeállított akadályokat kell átugraniuk a ló-lovas párosoknak:
Ezen kívül van a cross country, ahol pedig mesterséges terepakadályokat kell átugratni:
A világrekordot pedig úgy tudom Nick Skelton tartja Everest Lastic-kel :)
Amiket belinkeltél képeket,azok a legmagasabb akadályokat mutatják? Mert én elsősorban cm-ben lennék rá kíváncsi,hogy milyen magasak.
Az utolsó vidiben pedig a paci nagyon ügyes :) Az amúgy díjugartás?
Köszönöm a javítást, akkor Nick Skeltonék 2 méter 32 centije óta született újabb rekord! :) Jó tudni!
Kérdező: Nem, azt a képet csak hasra ütés szerűen raktam be.
Akkor díjugratásban 2,40 méter a rekord, cross country-ban pedig tudtommal nem "rekordzonak", de azért ott is vannak szép kis akadályok:
[link] és amint látom alatta még egy patak is átfolyik
[link] igen, ez is egy akadály
247 cm - 1949. február 5. A 16 éves Huaso ex-Faithfull nevű ló ugrotta Alberto Larraguibel Morales kapitánnyal. A rekordot 1949. május 28-án hitelesítették, és a rekordok bizottsága kijelentette, hogy a rekord megdöntéséhez 249 cm-t kell ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!