Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ló-lovas magassága egymáshoz?

Ló-lovas magassága egymáshoz?

Figyelt kérdés
Hogyha pl 174 cm vagyok akkor hány cm marmagasságú lovacskát nézzek? Mert jött egy lehetőség egy rokonomtól de a paci alacsonyabb..
2011. dec. 6. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan magasságú lovat választasz, amit neked kényelmes, marhára nincs semmi megkötés. Van aki pl huculon lovagol 170 centivel.
2011. dec. 6. 20:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én kb ugyanolyan magasságú lovat néznék, vagy magasabbat. Én is kb ekkora vagyok, egyszer írta itt valaki, hogy a ló lehet akár 10 centivel alacsonyabb a lovasnál, szóval elivleg neked egy 165 körüli marmagas ló jó lehet...
2011. dec. 6. 20:59
 3/9 Noya_ válasza:
100%

Hali:) Szerintem egy 165-170, esetleg magasabb paci illene hozzád, én 170 körüli vagyok, és 180+ cm-es holsteinit lovagoltam. :)

Szerintem ne ez legyen az első szempont, de azért leírtam a véleményem. :)

2011. dec. 6. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem a leges legfontosabb a magasság, de esztétikai szempontból egy magasabb paci lenne ideális. De ha lóvásárlás, akkor inkább legyen egy alacsonyabb, de biztosabb ló, mintsem a magasság miatt vegyél egy számodra nem ideális lovat, akivel csak bajod lesz. Lovagoltam már tőlem alacsonyabb lovat is, egy alig 155 cm-es kancát, de az égvilágon semmi baj nem volt vele.
2011. dec. 7. 01:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. dec. 7. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hmm.. 170- 180+
2011. dec. 7. 13:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Akkor egy 148-as paci nem nekem való ?

Köszi mindenkinek a hozzászórást

2011. dec. 8. 23:19
 8/9 anonim ***** válasza:

De hogyha te ilyen magasan jól fogod egy kis pattogós lovon érezni magad. Egy alacsony embernek mint nekem nehéz kiülni egy 173 cm-es marmagasságú lovat. Próbáltam nagyon nehéz volt. Ellenben egy arabon nagyon jól elboldogulok. Képzeld el magad egy 145 cm-es marmagasságú lovon. Jó! Akkor most képzel el hogy egy veled egy magasságban lévő lovon. Na?? Nem sokkal jobb?

Ez leginkább súly alapján dől el.

És minél magasabb egy ember annál kényelmetlenebb neki egy kicsi ló.

2011. dec. 9. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon ritkán de akadnak "extra" magas fajta tiszta arabok. Mikor megláttam én is elcsodálkoztam, de ott volt a származása is előttem és nagyon durva volt mert tiszta arab volt és 180 centi magas.

Esetleg shagya arabból vannak sürübben magasabb példányok.

2020. márc. 9. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!