Nem tisztel? (nem találtam a megfelelő kérést. Dehogy rövid)
A lovam, nem azt mondom, hogy nem tisztel vagy ilyesmi mert vannak jó pillanatai amikor egy kisujj mozdításra mozdul de amikor nem mozog akkor nem rohanni akar mint egy átlagos ló, hanem harapni, rúgni, kapálni és támadni. Nyáron ilyen eszébe sem jut. Futószárazásnál is rátámad. Néztem egy videót Hempflingtől és elhatároztam , hogy lehet , hogy videóból nem helyes tanulni, de én meg akarom csinálni. Mos, megpróbáltam utánozni Hempflinget, az ágaskodás terén, és ez bejött, mert észre vette hogy nem félek tőle, hanem szét rakom a karjaimat és maradok egy helybe. Nos ez így jó is volt, de többször rám támadott még. Aztán bejött hozzám , és nem bírtam körre hajtani bármit csináltam. Ott körözött körülöttem 1m átmérő körben. Nem sunyított meg semmi, de nem tántorított.
Ez lenne a második kérdésem, hogy ezt miért csinálta?!
Nyergelésnél is, kapál, általában tudatosan engem céloz, de szokása a kapálás minden élőlényre. Egyik lovat se látom sose kapálni csak őt. Rúgni (még) nem rúgott, és nagyon remélem erre nem is kerül sor. Amúgy önfejű lóról beszélünk de nem értem, hogy engem most akkor nem tisztel vagy mi van?
Nyáron nagyon kedves, jön utánam bárhova megyek. De ez a téli időszak... Segítsetek mit csináljak?
A ló 15 éves, ha ez számít és herélt!
Igazából megfordítottam az ostort és a farát toltam volna kifele vele, de nem sikerült. Másrészt neki olyan az ostor lógós vége, mm annyit számít mintha téged cérnával csapkodnának. Valami fájdalmasat akartam kitalálni valamit ami észhez téríti mert a szerencsétlenkedést már untam. És így tört ketté egy ostor. De az is csak a farán csattant és önállóan eszkábált volt, kötélből és horgászbotból.
Ha le tudom videózni akkor le videózom de úgy akarom felrakni, hogy nem akarok vele minden oldalon találkozni vele, meg nem akarom, sem youtubra se facebookra feltölteni. Igazából csak a futószárazással van ennyi gond, a többit megoldom. A szügye is tiszta seb mert magát harapdálja ugyan is engem nem mer már megharapni. Lovaglásban is fejlődünk bár még ilyen fokozásokat nem lehet vele csinálni. Futószáron is csak az ügetés, lépés megy. Amikor a vágtát próbáltuk ledöntöttünk egy komplett akadályt és csak úgy tudtam megfogni. Ennél a lónál igazából a foglalkozás hiánya van. Én úgy vettem észre, hogy az eddigi tapasztalatai jönnek ki rajta amit élete során szerzett. Nem csak velem és a többi emberrel agresszív hanem fajtársaival és más állatokkal is. Még a macskának is sunyítva rontana neki amikor ki van kötve pedig az csak elsétál mellette. Szóval ez valami korábbi sérelem nála.
Itt van Hempflingnek egy videója, és ilyen ő is, csak nem ennyire durván ágaskodik de ezek megvannak. A különbség az hogy nyeregben passzív és nem ilyen meg az hogy ezek mének ő meg herélt már vagy 10 éve.
Köszönöm szépen, ez egy megnyugtató válasz volt valahogy. :) Valami akartam mutatni, hogy képbe legyetek milyen is. Sajnos nem értek a csatlakozásoz, nem tudom, hogy kell csinálni. Nincs körkarám vagy olyan zárt rész ahova sajnos el tudunk vonulni, mert egy belső karám van ott pedig állandóan vannak lovak. A kinti karámok pedig süllyesztve vannak így azokba most nem lehet semmi csinálni.
Más! Már előző este szét idegeskedem magam, így nem marad semmi másnapra. bár hogy a francba ne legyek ideges amikor egy ló ágaskodva közelít én meg bele vagyok ragadva a lovat. Meg akarom neki mutatni, hogy a világ szebb. :)
Azt hogy futószárazás közbe miért nem ment ki és miért akart olyan görcsösen bent maradni még mindig nem értem. :S :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!