A szárat, amikor vezetjük a lovat, miért kell levenni a nyakából?
Nem éppen fordítva lenne logikusabb?
Mert:
Ha leveszem a szárat, de megijed, és elengedem hogy elrohanjon, akkor sokkal nagyobb arra az esély, hogy belelép a szárba a ló, és meghúzza, vagy ne adj' isten eltöri a lábát, mintha a nyakában hagynám, és úgy vezetném. Ha mégis elgaloppozna, akkor a szár a nyakában marad, és mindenki megússza sérülés nélkül.
Nektek mi a véleményetek? :)
Ha belelép, biztos nem a ló lába törik, hanem a szár szakad. Nyakból levéve elvileg két kézzel fogod, és így biztonságosabb, mint fentebb is írták, több időd van.
Ha fennhagyod a nyakában akkor is lazán lecsúszik, láttam már ilyet, pedig nyakban volt a szár, elszabadult, belelépett és volt szár, nincs szár :)
20:38-as:
Én pont ezt mondtam, hogy miért ez a szabályos, ha pont ellenkezőleg lenne logikus.
A lovak nincsenek cukorból. Attól hogy elszalad és esetleg belelép a szárba, 70% esélye van hogy nem lesz semmi baja egy horzsoláson kívül. Ezen kívül a kantárakat direkt úgy gyártják, hogy a ló képes legyen könnyedén elszakítani. Max. a csattanás hangjától még jobban megijed.
Sokkal nagyobb baj, ha a lovad úgy ugrik meg hogy a nyakában van a szár, mert akkor te ott állsz közvetlen a veszélyzónában és benned fog elesni a ló. Ha viszont mázlid van és nem feléd ugrik és fogod a szárat, akkorát téphetsz bele a szájába, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, hogy bevegye-e a zablát.
Arról nem is beszélve, hogy nemcsak könnyebben és gyorsabban foghatod meg lógó szárral, hanem kevésbé valószínű, hogy hirtelen erősebb fájdalmat okozol a szájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!