A szárat, amikor vezetjük a lovat, miért kell levenni a nyakából?
Nem éppen fordítva lenne logikusabb?
Mert:
Ha leveszem a szárat, de megijed, és elengedem hogy elrohanjon, akkor sokkal nagyobb arra az esély, hogy belelép a szárba a ló, és meghúzza, vagy ne adj' isten eltöri a lábát, mintha a nyakában hagynám, és úgy vezetném. Ha mégis elgaloppozna, akkor a szár a nyakában marad, és mindenki megússza sérülés nélkül.
Nektek mi a véleményetek? :)
Nem úgy, hogy a pofaszíjnál, hanem hogy az álla alatt összefogom a szárat, és úgy.
Az előző kommentem nem neked szólt, csak úgy általánosan :)
Le kell venni a nyakából a szárat, mert úgy tudod csak megfogni, ha megugrik. És lehetőség szerint ne engedd el...
Attól még nem fogja eltörni a lábát, ha belelép, nagyon könnyen el tudják szakítani. :)
Csak olyan lovat vezess szárral a nyakában ami nagyon nyugodt és alig pár métert vezeted.
Oké, köszi, de én most egy konkrét esetet állítottam fel. Nem tudom megfogni a pacát, elrohan, a szár lebeg a szügye alatt, írányt vált, és bumm!! Ott a baj. Ekkor arra gondolék, hogy "mi lett volna, ha...".
Remélem, hogy értelmes. :)
Amúgy én is "szabályosan" vezetem a lovat, ez csak felmerült bennem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!