Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez lehetséges? ( lovaglás )

Ez lehetséges? ( lovaglás )

Figyelt kérdés
Szóval egyedül lovagolok, de még soha az életbeb nem tanított vágtázni és nem is vágtáztam. 1 És fél éve lovagolok. Még futószáron sem vágtáztam. Szóval legalább 10x beugrott vágtába, valamikor 1, valamikor 3 vagy 4 ütemre, valamikor meg összeszedett vágtába ugrott DE mégsem estem le! Szóval vágtázott a ló és én még nem is pattogtam. Nekem olyan volt, mint a könnyũügetés vagy a séta, ezt úgy értem, hogy nem pattogtam és tök kényelmes volt és tuti hogy ez vágta volt és nem csak megbotlott! Ennek a kérdésnek a lényege, hogylátja az edzõ, hogy nem pattogok, meg ilyenek, de azt mondja, hogy lehet egy hét múlva meg leesek vágtában, szóval csak fél év múlva tanulok vágtázni! De amúgy nem vagyok türelmetlen, mert kivárom, csak nem értem. Tudom, hogy ha az edzõ azt mondja, hogy nem vagyoj eléggé magabiztos, akkor nem vagyok! Rendes választ kérek szépen!
2012. jan. 24. 18:25
1 2
 11/18 Mailerdeamon ***** válasza:
A vágtát már röviddel az első néhány lovaglóóra után el lehet kezdeni tanulni, fogalmam sincs mit csináltatok eddig...? Ez is csak egy jármód, egy jó iskolalovon sokkal könnyebben meg is tanulható, mint mondjuk a könnyű ügetés, ami sok nehézséget tud okozni az elején. Alap, hogy mindhárom jármódban biztonságosan kellene tudni ülni a lovon mielőtt lejön az ember a futószárról. Ez már nem kivárás kérdése és tényleg elképzelésem sincs, hogy mit TANÍT neked az oktatód...
2012. jan. 24. 19:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Én láttam olyan lovasoktató filmet amin azt mondták, h van ahol az ügetést kihagyják és először a vágta jön, mert az könnyebb. Persze ahhoz olyan ló is kell amelyikkel meg tudják csinálni. Még én se láttam ilyet sehol.
2012. jan. 24. 19:41
 13/18 A kérdező kommentje:
Belinkeled a videót?
2012. jan. 24. 20:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Az oktatásnak is megvan a maga sorrendje. Futószáron kezdjük, ahol megtanulunk lépésben, ügetésben és vágtában is biztonságosan és helyen ülni a nyeregben, kengyel és kapaszkodás nélkül! Nincs olyan, hogy fél évig várjunk, mert nem ehhez mérten kell meghatározni, hogy ki mikor vágtázhat. Addig le sem szabadna jönni futószárról, amíg ezt meg nem tanultad, hiszen alapvető biztonsági tényező. Amúgy ahogy azt írták előttem, nem a vágta, hanem a tanügetés szokott problémát okozni a kezdőknek. Mellesleg azért van az edző is, és az iskolaló is, hogy megtanítson. Mindenki hibázik, mert olyan nincs, hogy elsőre tökéletes minden, de ha nem próbálod meg, akkor nem is fogod tudni kijavítani a hibáidat. Szerintem cserélj gyorsan edzőt, mert ettől akár még nyugdíjas korodban is a vágtára fogsz várni.
2012. jan. 25. 01:11
 15/18 anonim ***** válasza:
2012. jan. 25. 12:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Jaja szóval a videókról annyi, hogy az első amikor próbálkoztam.

A második rá 1-2 hónapra:D

Azóta sajna nem csináltunk vágtás videót de terepvágtát le akarom videóztatni:D

Szóval röviden nem fogsz egy nap alatt egyről a kettőre jutni. De menni fog, hamar rá lehet érezni:)

De én sem értem mit sz a r a k o d t o k másfél évig:D

Bár én ahol tanultam lovagolni ugyanígy húzták. Bár csak hetente jártam fel de oda jártam én is kb 1,5 évig. Szart se tanultam csak max az első pár hónapban. Aztán mindig ugyanazt csináltuk. Átjöttem, 1,5 2 hónap múlva már terepen is vágtattam 1-2 km-t egyhuzamban (kb 50km/h)

Az arabok nagyon tudnaaak*-*.Szerintem egy militarys paci nem tud így menni:D

2012. jan. 25. 15:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nekem írtad h belinkelem-e a videót? DVD-n láttam amit írtam. Lovas etűdök a neve, 3 része van: futószáras, osztály és terep. A neten biztos megtalálod.
2012. jan. 25. 19:46
 18/18 A kérdező kommentje:
köcc
2012. jan. 25. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!