Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A nyár alatt meg lehet tanulni...

A nyár alatt meg lehet tanulni lovagolni?

Figyelt kérdés
A nyár végére már szeretném megpróbálni a vágtát .. 1 évvel ezelőtt voltam egy lovas táborban ahol az ülést és a tanügetést már jól ment , viszont a könnyű ügetést még gyakorolnom kellett volna. Most fogok menni gimibe és megmondtam a szüleimnek hogy ezt szeretném csinálni , és sz egész nyáron ott leszek , viszont amikor jön a suli egy hónapban csak kétszer engednek ( a költségek miatt :S) .. szerintetek menni fog? Köszönöm előre is a normális válaszokat :)
2012. jan. 23. 20:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Heti 2-3 alkalommal jársz ki, akkor simán. Mivel nem azonos képességűek az emberek van akinek elég 10 alkalom futószáron, van akinek 20 alkalom is kevés.

Mellesleg szerintem a jó lovasoktatás ott kezdődik, hogy volige hevederrel megtanítanak mindhárom jármódban fennmaradni, aztán jön a nyeregben a helyes ülés, majd az irányítás tanítása. szóval elvileg már az elején vágtázhatsz, igaz futószáron, de legalább nem ijedsz meg ha szabadon megindulna a lovad vágtában.

2012. jan. 23. 22:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha elmégy egy lovastáborba és a hét végén még minimum futószáron nem megy tökéletesen a vágta, kérd vissza a pénzed, de komolyan.

Vágtát legkésőbb a második-harmadik alkalommal futószáron minden lovasom kipróbálja!!!

Ha egész nyáron kijársz lovagolni, nyár végére karámban és terepen is biztonságosan kell lovagolnod minden jármódban és kisebb akadályokat is kipróbálsz. Nálunk legalábbis és minden olyan lovardában, ahol komolyan veszik az oktatást és tudják is, hogyan kell, szóval nem az ecserin vettek papírt hozzá... Nagyon tehetségtelen lovasnak kell lennie, aki egy hétig sem vágtázik legalább futószáron, de nem sok ilyennel találkoztam még pályafutásom során...

2012. jan. 24. 07:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Gabka sajnos az ilyen hozzáállású lovasoktatók/edzők száma elenyésző.

Volt olyan (állítólag oktató), aki azt állította, hogy futószáron lovas alatt nem vágtázhat a ló. Kérdeztem látott-e már lovastornázókat, mondta igen de az más.... Mondod ez kész, és az ilyen meri oktatónak hívni magát.

Sokszor a pénz dominál, van ahol 2 évet is ügettetik osztályban az embert, mondván, hogy nincs kész a vágtára (főleg gyerekeket).

2012. jan. 24. 08:55
 14/19 A kérdező kommentje:
huhh ezt jó hogy mondtátok.. mert az egy évvel ezelőtti táborban még könnyű ügetni is alig tanultunk meg... pedig FUTÓSZÁRON lovagoltunk mindíg ..köszönöm mindenkinek :)
2012. jan. 24. 20:24
 15/19 A kérdező kommentje:
..de mindenki .. szinte alig lovagoltunk .. meg is mondtam hogy oda többet nem megyek :s
2012. jan. 24. 20:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem sikerült anno kifogni egy olyan lovas tábort, ahol napi 2x 1 órát lovagolt mindenki (!) délelőtt, délután.

Megnézték ki mennyire tud lovagolni, aki elvolt a lóval az mehetett szabadon a kezdők futószáron mentek. Azért volt aki futószáron kezdett, de hétvégére már szabadon könnyű ügetett. Igaz nem tökéletes üléssel, de jó élménnyel ment haza a fiatalság. De mondták is, nekünk, hogy attól hogy szabadon mentünk még sok hibánk volt, csak ezt 7-8 fős csoportokban nem lehet kijavítani, szóval nem hitegettek senkit, hogy most csúcsszuper lovas lett.

Ha komolyan gondolod, akkor keress egy megbízható oktatót/edzőt, akinek jó lovai vannak és nála tanulj, ne osztályban, max 2 fős csoportokban. Szerintem el juthatsz így a szabadon történő vágtához.

2012. jan. 24. 20:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod :)
2012. jan. 24. 20:42
 18/19 anonim válasza:
gyakorlás kérdése is de érezned is kell a jármüvet.mint egy motort annyi a külömbség hogy neked a ló jószándéka is kell de ha van érzéked hozzá akkor biztos hogy menni fog
2012. jan. 25. 00:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszii :))
2012. jan. 25. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!