Hogy lehetne gyorsabb tempóra ösztökélni? (lent)
Igen valóban, a könnyítés lendíthet egyet a dolgon, sokkal szívesebben megy minden ló, ha kikönnyít a lovas. Számodra pedig sokkal szabadabb lesz az érzés, mindketten jobban fogjátok élvezni. :)
A vágta tempója pedig kondíciótól is függ, mi is járunk terepre, egy 4 és egy 7 éves lóval, és bár mindketten mindent ugyanúgy csinálunk, én a 7 évessel elszáguldok, a csikó pedig lemarad, mert még nincs meg az a kondija. :) [majd meglesz]
Mondjuk én terepen mindig könnyítek :)
Az sokat segít a lónak, de az is lehet, h a tied egyszerűen lassabb típus. Szár legyen megtartva, de ne tépd, és a csizma zárjon.
Igen, terepen szinte alap dolog, hogy kikönnyít az ember. Így a ló is tovább bírja gyorsabb tempóban és a lovasnak is kényelmesebb. :)
Egyszer próbáltam ülve maradni, hát eléggé kényelmetlen volt. :)
Kikönnyítesz, ez az első!!!
Csettegsz neki a száddal és érezteted vele hogy te is akarsz menni nem csak ülsz a tetején, legyen benned egy kis motiváció, versenyszellem!
Szorítsd meg a sarkaddal, ha kell told meg a nyakán a szárat(folyamatosan ahogy a galoppon szokták a zsokék) vagy kicsit üsd meg a szárral. De sokat segít az is ha pálcát viszel magaddal vagy út közben törsz az egyik fáról egy gallyat és azzal ösztöékéled! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!