Féltetek már vágta közben a lovon, ha az gyorsabb tempóban vágtázott?
Húú. :)
Voltak már helyzetek, amikor felnéztem az égre és "most mi lesz", de alapvetően nem nagyon pánikolgattam be. Volt egy betonszájú felestartásom, elég érdekesen zajlottak a terepek, amikor így meredeken lefelé a havas dombról száguldottunk le, és kb. semmi közöm nem volt a lóhoz, csak reménykedtem, hogy ne most essünk hasra, meg ilyenek.
De ilyenkor nem szabad megijedni, vagy félni, folyamatosan figyelni kell a lóra, és kihasználni az esélyt, ha csak egy pillanatra is elbizonytalanodik.
Meg egyébként az is hatásos szokott lenni, hogy visz visz mint a zsákot, vagy mintha ott se lennél, és amikor már állna meg, na akkor fiam még megyünk legalább ennyit. :D Utána tuti soha többé nem szottyan kedve elvinni. x)
Igen. Ismerősöm lován ültem, elég jól ment az edzés, aztán jött a vágta. Egész lovardát lovagoltunk, de eléggé belehúzott, így lehoztam nagykörre, megálltunk. Áh, próbáljuk meg mégegyszer. A ló totál kikerült hosszú falon az irányításom alól, csinált egy átlóváltást, én meg nem vettem észre, hogy lábat váltott középen, úgyhogy ő ment az egyik irányba, én meg a másikba. Utána pedig rohant, mint az őrült, és megtámadta a fedelesben lévő másik lovat. Szóval nem normális.
De akkor nem is az volt, hogy féltem, csak mihamarabb le akartam kerülni róla. Rossz volt nagyon hallani az egyre gyorsuló ütemet. Szóval utólag, félek kicsit a sebességtől, de most saját lovam van, és kezd ez az egész félelem dolog elmúlni.
Amúgy elég nagyot estem, ismerősöm azt hitte, hogy a lábai közé estem be, főleg, hogy alig tudtam felkelni, fájt mindenem, egy hétig nem is nagyon tudtam használni a bal oldalam, két hétig nem aludhattam rajta, szóval elég nagyot estem.
Akkor nem ültem vissza, ismerősöm lemozgatta, vele is megcsinálta ugyan ezt, de ő sokkal jobb lovas nálam, kiülte, de tényleg hajszálra ugyan ezt megcsinálta vele!!! És utána még visszaültem lépni, ügetni is. Kengyel nélkül is. Szerinte nem kell, azt mondta ismerősöm, de én ismerve magam, muszáj volt.
Itt a válaszolóknak mondom. De igenis van hogy nem tudod kezelni a helyzetet, hiszen ő nem egy gép, nem kötelessége engedelmeskedni neked. Ő egy menekülő állat, a saját javát fogja nézni, a ló csak magában bízik lovagláskor és ha olyan helyzetbe kerül hogy jobb elrohanni akkor te azt a lovat nem fogod megállítani akármennyire is vagy te nagy vagány a lovaglásban.
Egyébként ha a ló egy kicsit gyorsabb tempóba kapcsol és úgy érzed hogy nem tudod megfékezni, akkor rá kell hajtani ugyan is az általad adott parancsot már nagy eséllyel vissza tudod vonni. Nekem ez elég sok esetben szinte mindig bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!