Tudtok adni valami tanácsot? Vágta miatt
Figyelt kérdés
Több mint 2 éve lovagolok. Nemrég próbáltam a vágtát futószáron egy közeli lovardába. Kengyellel, kengyel nélkül se ment. Ahogy a ló ugrott volna be vágtába ott már megijedtem aztán már vissza kellett fogni a lovat ügetésbe mert csúsztam volna le.
Állítólag jó az egyensúlyom, de most nem tudom mi volt. A ló se a leggyorsabb, szépen, lassan, nyugodtan vágtázik.
Tudtok adni valami tanácsot, hogy ne féljek és , hogy egyensúlyba tudjak maradni?
2011. nov. 18. 17:15
1/8 anonim válasza:
Valszeg megfeszíted a derekad, és ezért kipattogsz a nyeregből... Voltige hevederrel próbáljatok, ott úgy tudsz kapaszkodni, hogy nem kell előredőlj, mint mikor a kápát fogod, ráadásul máshogy ültet, mint egy nyereg...
2/8 anonim válasza:
Tökéletesen egyetértek az előző válaszadóval, voltizs! :)
3/8 anonim válasza:
valószinüleg felhuzod a térded és elöre dölsz ,szorítsd a térdeddel és a comboddal a lovat,nyomd le a sarkad,enged le a lábad ,lazítsd el a derekad valamint próbáld kihuzni magad. Elöször ez természetes ,hogy félsz mindenki így van vele,3-4 alkalom és megszokod.
4/8 anonim válasza:
És gondolj a centrifugális erőre is. Ha elkezdesz vágtázni körön, akkor kicsit jobban befelé kell dőlj.
5/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem szabad befelé dőlni, mert akkor a ló alánk lép, hogy se Ő se Mi ne veszítsük el az egyensúlyunkat. Bocsi az OFF-ért :)
6/8 anonim válasza:
kihagytam:
és ezáltal egyre kisebb körön fog vágtázni.
8/8 anonim válasza:
A vágát nem kell gyakorlni beleülsz a nyeregbe és élvezed...csak nyugodt lovon alkalmas kezdő lovasoknak...a vágta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!