Miután elhoztátok az előző tulajtól a lovat, mit csináltatok vele?
Hazaért bevittük a helyére hagytuk 1-2 órát hadd nyugodjon meg egy kicsit aztán kapott szénát meg vizet..
Másnap úgy csináltunk vele mint mindig hogy tudja hogy mi hogy, de nem dolgoztunk vele csak laza istránggal kocogott a fogat párja mellet (régebbi lovunk) Ja és fogatozok.
kb. 1 hétig hagytuk szokni utána meg elkezdtük edzeni és dolgozni vele.
Az első nap betöltöttük kolbászba, nem kell itt vacakolni. :D
Najó, vicceltem csak. Ha hosszú úton szállítottad, akkor érdemes pihentetni, csak kiengedni a karámba, hadd bóklásszon. Úgyis elég sok változás éri, úgyhogy csak szépen nyugodtan. Szerintem lótól függ, az enyém pl. jól viseli a változásokat, anno sokat járt versenyre, így mintha mi se történt volna, lehet folytatni vele a munkát máshol is. Ha látod rajta, hogy stresszes, inkább hagyd, hadd szokja a helyet.
Délelőtt elhoztam, kiraktam a karámba, elnézelődött, kapott enni-inni, délután ráültem és körbejártuk a tanyát és környékét, hadd ismerje meg.
Másnap már rendes munkában volt, annyi különbség volt a régi lovak és közte, hogy még éjjel is ránéztem párszor, hogy van, tetszik-e neki a hely, evett-e, ivott-e rendesen, stb.
Reggel ugyanúgy kezdődött a napja, mint a többieknek és délután már dolgoztam vele, mintha mindig is ott lakott volna. Nagyon gyorsan otthon érezte magát, de ez minden újonnan hozzánk került lóról elmondható, gyorsan beilleszkedtek.
Szerintem egy lónak időt kell hagyni, hogy megszokja a változást, ugyanis semmit nem szeretnek jobban, mint a megszokott dolgokat.
Mi, miután megvettük, két napig hagytuk nézelődni, hogy megszokja hol van, az új helyet, az új szagokat.
Én tuti, hogy aznap csak a közelében lennék újra, felülni rá szerintem olyan... tiszteletlen. A lelke semmibe vevése. De ez csak privát vélemény.
Csak gondolj bele, hogy milyen neked, ha új helyre mész, új osztályba, első két-három napba csak figyelsz, hogy megszokd a szokásokat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!