Ti elsőre föl tudtatok ülni a lóra?
Szomszédomnak van egy lova, valamilyen lipicai, hatalmas ló, és mikor először lovagoltam nem tudtam fölülni. Eléggé alacsony vagyok, 164 cm, szóval a fejem majdnem egy magasságban volt a hátával.
Ma megyek megint, de nagyon ciki, multkor is ketten toltak föl a lóra, és még így is alig ment.
Nektek hogy ment az első pacira ülés? :) nagyon ciki hogy alig tudok fölülni? :D Engem valamiért nagyon "bánt", el is megy a kedvem a lovaglástól. Kb. 10. próbálkozásra tudok csak fölülni, közben a többiek meg szétröhögik magukat hogy milyen béna vagyok...
20 éves L
Nekem ugyan elsőre sikerült, de volt többször, hogy nem. Előfordult, hogy edzőm feldobott, aztán nyereg mögé kerültem valahogy, meg ilyenek. Most saját lovam van, de előfordul néha, hogy bénázok. Meg barátnőm is ugyan így van. Ilyenkor jót röhögünk, és annyi.
Ha feldobnak, hajlítsd be a bal lábad (ha a ló bal oldaláról szállsz fel), megfogják a sípcsontod alját, és úgy, ha te is ugrasz, könnyen fel lehet dobni. Ha egyszer mozdultok. Mert akkor a másik sem emel téged, csak segít, tehát nem kell az egész testsúlyodat felemelnie.
Mi ebben is szoktunk bénázni néha, és ha nem megy, odavisszük padhoz a lovat, és onnan lépünk fel. Mármint egyszerre csak az egyikünk :D
Szóval nem gond. Amint feljutsz a pacira, engedd el ezt a nehézséget. Gyakorlás a tudás anyja. Menni fog az, ha nem is már rögtön ma :)
20/L
szerintem nem ciki :) én a 2. lovaglóórámon sokszor föl-le szálltam, a végére sikerült :D ennek hatására utána mindig egyből sikerült felülnöm :) mostanába szőrén lovagolok, így nem nagyon tudok felszállni, ilyenkor keríésről valahogy "átugrok" a lóra.. :D
14/l
Szerintem egyáltalán nem baj :) én sem tudtam !
De szerintem ne vedd ennyire a szívedre mert csak rosszabb lesz .. a többiek akik nevetnek azok pedig dobjanak fel aztán nevess velük te is :)
És mindenki figyelmébe ajánlanám ezt a videót. Soha nem unom meg :D :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!