Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Érdemes újra befedeztetni azt...

Érdemes újra befedeztetni azt a nyulat, ami elsőre sem nevelte fel a kicsiket?

Figyelt kérdés

Lehet véletlen volt, vagy valami probléma adódott velük, és ezért nem foglalkozott velük,vagy ölte meg őket?Érdemes még egyszer próbálkozni, vagy mehet a "levesbe"?

Tapasztalt nyúltenyésztők véleménye érdekel!!

Köszönöm!

2011. szept. 29. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Érdemes, sokszor van ilyen. 2.-3. alkalommal már általában sokkal jobb nevelők!
2011. szept. 29. 13:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Régebben volt egy nyulunk, ugyan ez volt, eleinte megölte őket, talán a 2-3.alomnál már csak megharapdálta, így lett egy fél lábú nyuszim, akinek nem volt meg a "talpa" a hátsó lábán,és hiányzott a bőr a hátáról két helyen hát nem szeretnék még egyszer ilyet.

Ő volt a kis kedvenc, de nagy volt már, mire sikerült begyógyítani a sebet is a hátán, és egyáltalán a gyulladást levinni róla, meg mindig vastagon alá kellett szalmázni, hogy a láb csonkja ne sebesedjen ki :((

2011. szept. 29. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

Én is így voltam a lány nyulammal...össze lett rakva véletlenül egy fiúval, és nem vettük észre h terhes...januárban születtek kicsinyei. Sajnos megfagytak, aztán 3 hónap múlva megint születtek de akkor sem nevelte fel, de akkor már jó kis helye volt de sajnos kicsi... lám a 3. ellésére egy nagyobb helyre lett rakva SOK szalma kell, hogy tudjon fészket csináélni. Ennyi a titka: tágas hely, rengeteg szalma, egyedül legyen de annyira, hogy ne is lásson másik nyulakat...

Ezt egy tapasztalt nyúl gazda mondja!!! :)

2011. szept. 29. 13:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát ez most mind megvan neki.De végül is most megyek megnézem mi a helyzet, mert anyukám azt mondja, hogy nem mozog a szőr, szerinte nem élnek...még nem piszkáltuk őkjet, pont azért, mert nehogy baj legyen, tegnap előtt születtek,saját szememmel még nem láttam őket, de előre félek :(:( ezért is tettem fel a kérdést még előtte.
2011. szept. 29. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem, de okosabb nem lettem...azonnal beugrik az anya a kicsikre, ha közel megyek, és nem tudtam megállapítani biztosan, hogy most tényleg mozgott-e a szőr, vagy csak én láttam rosszul.Azt meg nem akarom, hogy összetapossa őket.Várunk, aztán majd kiderül.
2011. szept. 29. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes próbálkozni mindenképpen, az első alomnál nem mindig remekelnek. De azt azért tényleg gondold át, hogy nem lehet-e, hogy csak a körülményekkel nem stimmelt valami, mert azon nem segít a tizedik pároztatás sem.
2011. szept. 29. 14:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Hát a következő lépésként csinálunk neki ládát, hogy abba tudjon fialni, mert most nem számítottunk ilyen hamar kisnyulakra( 2 hete hoztuk el mindössze), mert elméletileg nem lehetett vemhes..így még ládája sem volt, csak egy kis búvóhelye a sarokban, letakarva ( szabadon tartjuk őket, nem ketrecben)de el van kerítve a többiektől.Na, majd kidereül, de nagyon védi a fészket.

2011. szept. 29. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!