Meg lehetne tenni?
Ha sérült a lába, akkor nem biztos. Meg betonon amúgy se olyan jó lovagolni.
Nem tudsz inkább földúton menni?
18 éves jó kondijú lónak nem okozhat gondot alapesetben 25km, főleg nem egy arabnak. Viszont ez itt nem alapeset, mert azt írod, lábsérülés miatt nem versenyzik. Itt az a kérdés, hogy az ominózus lábsérülése mennyire gyógyult, mennyire újulhat ki. Talajfüggő is a dolog, alföldön, hacsak nem mély homok valahol Bugac környékén, kevésbé probléma, hegyvidéken, ha meredekebb szakaszok is vannak, jobban meg kell gondolni.
Igazából kevés az információ ahhoz, hogy érdemben tudjak segíteni, de ha pontosítod a dolgokat (milyen sérülés, mikor történt, honnan-hová akarsz menni, stb.) akkor már kissé könnyebb lehet válaszolni.
A talajtól is függ meg a sérülésnek a mikéntjéről.
Ha leírnád egyszerűbb lenne.. :)
De amúgy szerintem igen.
mennyivel hosszabb a földút? Mert az tényleg jobb :)
Ha egyébként munkában van, én nem szokott gondja lenni, akkor szerintem nekivághatsz, a talajnak és az állapotának megfelelő jármódban.
Ha sok éves, régi sérülés, akkor már tudod kéne mennyit bír vele menni. 25 km-t egy nap alatt bőven meg lehet tenni, én 40et letoltam úgy, hogy a ló nem volt igazán kondiban és 80 %-ban sétáltunk hegyvidéken 7 óra alatt. Szóval a 25 egy arabban még ha lépsz is pár óra alatt megvan, szóval akár a földesen is mehetnél.
Én nem szeretek aszfalton közlekedni, egyrészt mert a lónak sem valami jó, másrészt meg sok a köcsög autós, akik nem figyelik, hogy lóval vagy, kicentizve kerülnek ki, sőt a "kedvesebbje" még rád is dudál....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!