Mit lehet tenni? Hogy lehet így lovagolni, mozgatni a lovam?
Marad a karám, ha jó a talaj, vagy keresned kell olyan részeket terepen, ahol mehet. Amúgy nekem is vannak arabjaim, igazán menőkések, de ha pocsék a talaj, akkor nem a menőke a fontos, le lehet mozgatni lépésben-ügetésben is, legfeljebb tovább tart. Te vagy a főnök, neked kell a tempót diktálni, ha te lépni akarsz, akkor bizony a lónak lépnie kell és kész.
Keress erdei utakat, ott jó szokott lenni a talaj, igaz, száguldozni ott sem lehet, de könnyű vágtákra ideális.
Meg esetleg a sarkas patkó jó lehet. A sarkakat csak akkor kell becsavarni amikor lovagolod. Ha nincs benne sarok, a lyukat érdemes betömni vattával, illetve nem árt, ha van mivel kipiszkálni, meg menetfúró is kellhet, ha nagyon telirakódik sárral.
Vigyázni kell ilyen talajon, ismertem olyan lovat, akinek brutál módon eltört a lába, úgy szétcsúszott terepen. ->kolbász.. :/
Én a patkósarkakat ajánlanám. Azokkal jól bele tud kapaszkodni mindennel, nem fogtok csúszkálni.
Viszont az a bokszban nem maradhat rajta, csak a munka idejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!