Csak szerintem nem normális az, hogy nem igazítják meg a lábát? Videó
Épp most találtam ezt a videót,valaki lovagolni tanul.
De miért nem igazítják meg a lábát,ha komolyan meg akar tanulni lovagolni?(bár ahogy viselkedik nem ez látszik..)
Teljesen bennevan a kengyelben a lába,és még millió hibát fedeztem fel amit az oktatónak ki kéne javítania...
http://www.youtube.com/watch?v=_wnoMPN4ilk
Aztamindenit.
Inkább nem is nézttem végig, elég katasztrófa.
Hát aki komolyan gondolja a lovaglást, lovazást, az már szerintem (magamból kiindulva) alapból nem így áll hozzá, már az első alkalommal sem.
Ezt gondolom az oktató is látta, a helyében én sem tettem volna nagy erőfeszítéseket, hogy elmagyarázzam, mit, miért, és hogyan kéne.
Kommenteltem a videóhoz. :D
ott olvasd úgy kezdődik hibák:..
Szerintem is ez csak amolyan brahi lovaglás. Feltette pár körre futószárra és az alany örül a fejének.
Barátommal mikor elvoltunk egy loviban, még nem lovagolt, feltették futószárra. Én ezért előtte elmondtam neki jó pár dolgot. de amikor az ember először ül lóra, akkor meg nem a helyes ülés a cél, hanem, hogy egyáltalán ne féljen, találja meg az egyensúlyát. Ha komolyan gondolja az ember, akkor első alkalommal így fognak hozzáállni, hogy legyen bizalma a lóban, utána jöhetnek a javítgatások, erősítés, üléstanítás.
Szerintem már első felülésnél rá kell szólni a tanítványra,hogy mit csinál rosszul. Persze pár körig jó ha az egyensúlyra koncentrál,de utána már igenis javítgatni kell.
Én 12éves koromban ültem először lovon,már első alkalommal kijavítottak,hogy rögzüljön.
Szerintem ez a videó nem nektek szól, hanem jöttek vendégek, és poénból felültek a lóra, hogy mégis milyen az, anélkül, hogy bármikor is újra terveznének lovagolni. Szóval egyáltalán nem oktatásról van szó. Keressetek más fikáznivalót, mondjuk a tükörben.
(mivel ott voltam, tudom mi a helyzet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!