Milyen lovasnak számítok? (kezdőnek, haladónak vagy profinak? )
A képeiden semmi nem látszik, a csak a lovak. A másodikon szépen beletépsz a szájába és mindkét képen a lovak szár ellen mennek. 3,5 éves tudással tudni kén támaszkodtatni.
Oldal képet kérek és megmondom.
Közel se vagy haladó !
Én 1,5 éve lovagolok, fél évig voltam futószáron, én is estem lóról, ugratok is, pedig itt sincsenek ugró lovak ! Terepen is bátran megyek, kengyel nélkül, szőrén is..! Karámban is bátran fokozom a lovat, akár (ami akkor a ló kedvétől függ, 1 perc galopp is megy). Hetente egyszer megyek lovagolni, és hiába megy a vágta szőrén, hiába ugratok, hiába tudok rengeteg mindent a lovakról, nem vagyok haladó, mert tudom, hogy az ülésem nem mindig tökéletes !
Azt meg eltudom képzelni, hogy milyen csikó lehet, amit te lovagolsz be !!!! Ha tök simán rálehet ülni, és ügetni / vágtázni vele, akkor az már bevan lovagolva..! Gondolom a barátnődet futószáron "oktatod", ha meg ahoz is hozzá van szoktatva a ló, meg a lovas súlyához, a lovas segédeszközeihez, akkor végképp nincs semmi fogalmad a belovagolatlan csikóról !
Ahogy látom a hozzászólásaidat, csak felvágni szerettél volna, hogy "jaaj, már 3,5 éve lovagolok, feltudtam feküdni a ló hátára fordítva, szőrén, jaj a lovam átugrotta az akadályt, amit lépni kellett volna, jaj tudom a nyereg részeit, jjaaaa, belovagolok most egy csikót.."
Ahogy előttem is leírták, az az akadályos végképp azt mutatja, hogy nem vagy haladó se, mivel hogyha haladó lennél, úgy odatudnál lovagolni a lóval, hogy nem ugorja, hanem lépi !
A képekről pedig: Látszik mindkettőn, tisztán, hogy a ló nem élvezi a munkáját ! Mindkettő ellenkezik a zablával / szárral!
A 2.-on még egy nem lovas is észreveszi, hogy téped a ló száját. Nos, én nem ismerem az esetet. Lehet, hogy csak a fotó kedvéért fordítottad oda, az viszont NAGYON csunya dolog! Ha pedig azért, mert megállni kellett volna, vagy lassítani, az is elég csúnya dolog, ugyanis ha kellően szorítasz, és hátradőlsz a nyeregben, akkor is lassít/megáll! Lehet, hogy láttalak egyszer lovagolni.. Floch-pusztára jársz, nemde? Mert akkor itt mégegy kép, ami alá az van írva, hogy díjlovagoljunk! [link]
Nos, kezed merre van ? Nagyon hátul ülsz .. Lábad nagyon elöl ... És akkor még megmered kérdezni, hogy haladó vagy-e.. Hát oké ...
[link] Itt pedig a kezed úgy ahogy van, szarul áll. Mutatóujj felfele néz !!!!!
[link] szár ....
szinte minden lovaglós képeden találni hibát ....
Egy haladó lovasnak tudnia kell támaszkodtatni, ahogy leírták előttem ...
[link] Ha minden igaz, ő az a csaj, aki kiírta a kérdést!:)
Hát kedves kérdező ezek alapján a képek alapján lehet megállapítani hogy valaki milyen lovas. Te másfél éve szenvedsz így. Nálunk azok lovagolnak így akik most jöttek le futószárról ebben a pillanatban. Még jócskán kezdő lovas vagy. A sarkas pedig túlságosan is lenyomod, a kezed az egekben van, durván betörve, a ló szájába kapaszkodsz, az ülésed ritka csúnya. Még jó hogy nem ugraszt, mert már rég a földön lennél. Amúgy ha eddig jutottál 3 és fél év alatt jó lenne edzőt váltani. És te foglalkozol csikóval??
Hát ez megint csak a helyet minősíti, hogy a legkezdőbb lovasokat ültetik fel. És a kérdésedbe egyet nem írtál le.: Hogy hogy csinálod. Na itt bizonyíték...
Estél már lóról 2X... Azt mondják nálunk a "nagy öreg" lovasok, hogy majd a 8. esés után elmondhatod, hogy tudsz valamit, addig csak hallgass..
A hibák sorolásába meg inkább nem mennék bele. Egyébként nem bírom az ilyen "milyen szinten állok?" típusú kiscsajokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!